Primarul Timisoarei, in conflict cu Federatia de Volei. Robu: "Acest sport e si cum ai incerca sa faci muzica din trei note"

02-07-2017 11:57

Nicolae Robu

Printr-o postare pe Facebook, Federatia ii solicita primarului sa-si retraga public afirmatiile considerate a fi ”foarte daunatoare pentru unul dintre cele mai populare sporturi de pe glob”.

FRV: ”Aceasta declaratie aduce prejudicii grave imaginii voleiului, o disciplina sportiva prezenta la Jocurile Olimpice din 1964, la care Romania a cucerit medalia de bronz la masculin in 1980 (Moscova). Prin aceste cuvinte, dl. Nicolae Robu a discreditat sportivi exceptionali, practicanti ai voleiului, din intreaga lume. Declaratia surprinde cu atat mai mult cu cat in Timisoara s-au lansat, in timp, voleibalisti si voleibaliste care au reprezentat Romania cu brio pe plan international."
In incheierea postarii de pe Facebook, Federatia Romana de Volei ii cere primarului Robu sa retraga public afirmatiile din sedinta Consiliului Local, potrivit news.ro.

In sedinta de plen a Consiliului Local Timisoara, care a avut loc marti, Nicolae Robu a afirmat ca: "Voleiul, nu va suparati, ma mir ca este sport olimpic, imi pare rau ca se vor simti jigniti cei care practica voleiul, este ca si cum ai incerca sa faci muzica din trei note. Iese.., ce iese din trei note, asa este si la volei”. In respectiva sedinta, consilierii au avut de votat lista activitatilor sportive finantate de la bugetul local.

Primarul Nicolae Robu a intentionat sa reduca drastic finantarea pentru anumite echipe dar, in urma dezbaterilor, a acceptat sume mai mari decat cele pe care le-a avut in vedere.

Timisoara va fi reprezentata in prima divizie, in sezonul urmator, de doua echipe: ACS Agroland Timisoara (feminin) si CSU UV Timisoara (masculin).

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO