Alina Gorghiu: PNL nu va vota rectificarea în forma amendată de PSD
Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat că parlamentarii liberali nu vor vota rectificarea bugetară în forma amendată de PSD, marţi, în plenul reunit şi, "cel mai probabil", Guvernul va contesta actul normativ la CCR.
"Acum, la ora 13,00, am avut un BPR, convocat în stilul PSD, la 11,16, prin sms, fără să ştim ordinea de zi. Aceeaşi comunicare PSD: toxică, lipsită de transparenţă. Miza: şedinţa de plen reunit, mâine, la 13,00, pentru rectificarea bugetară. Oamenii ăştia sunt nocivi nu doar pentru democraţie fiindcă refuză alegerile pe care le-au tot vrut amânate, dar sunt toxici pentru economie, pentru bugetul României", a scris Gorghiu, luni, pe Facebook, potrivit Agerpres.
Senatorul a explicat că PSD "a făcut amendamente la rectificarea bugetară care provoacă o creştere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB pe anul 2020 şi cu 4,8% din PIB pe anul 2021".
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
"Aţi văzut cu toţii documentul prin care Teodorovici, când era ministru, avertiza Guvernul Dăncilă că majorarea pensiilor cu 40% nu este fezabilă. Şi asta era înainte de pandemie, când economia era pe plus! Chiar şi aşa fiind, ei ştiau că nu era loc în anvelopa bugetară pentru aşa ceva. Dar ei acum insistă să arunce totul în aer! PNL nu va vota rectificarea în forma amendată de PSD şi, cel mai probabil, aberaţia va fi contestată, de Guvern, la CCR", a adăugat Gorghiu.
Parlamentul se va reuni marţi, de la ora 13,00, în plen, pentru rectificarea bugetară. Decizia a fost luată luni de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.
Comisiile de buget ale celor două Camere au dat pe 16 septembrie raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare.
Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare modificarea Legii sistemului public de pensii, care prevede creşterea acestuia cu 40%.