Instanţele primesc 38 de milioane de lei la rectificarea bugetară. Ce aparatură se cumpără

Ultima actualizare: 03-09-2020 14:49
Instanta
iStock

Ministerul Justiţiei a anunţat joi că instanţele judecătoreşti vor primi 38 de milioane de lei pentru a achiziţiona sisteme de videoconferinţă şi echipamente informatice.

"Pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor la actul de justiţie în situaţii de risc epidemiologic crescut, Ministerul Justiţiei a alocat suma de 38 de milioane de lei către instanţele judecătoreşti pentru a achiziţiona sisteme de videoconferinţă şi echipamente informatice", se precizează într-un comunicat al MJ.

Potrivit sursei citate, fondurile au fost repartizate prin OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri bugetare.

În cursul lunii august 2019, a fost finalizată de către Ministerul Justiției procedura de achiziție referitoare la dotarea cu câte un echipament de videoconferință a instanțelor care fie nu dețineau astfel de echipamente, fie aveau defecte echipamentele de acest tip cu care fuseseră dotate anterior. Aceste echipamente au fost destinate utilizării în cauzele penale.

Odată cu declanșarea crizei pandemice actuale, instanțele au început utilizarea intensivă a echipamentelor de videoconferința și în cauzele civile, fapt ce a dus la o supraîncărcare a echipamentelor aflate în dotarea instanțelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO