O mănăstire centru de carantină nu vrea niciun ban de la stat. ”Așa a făcut biserica întotdeauna când țara a avut nevoie”

Ultima actualizare: 20-05-2020 21:54
O mănăstire centru de carantină nu vrea niciun ban de la stat. ”Așa a făcut biserica întotdeauna când țara a avut nevoie”
Wikipedia

Mănăstirea Neamț a anunțat oficial că nu are nicio pretenție financiară de la stat după ce a găzduit pe timpul stării de urgență un centru de carantină. Suma pe care ar fi trebuit să o încaseze depășește 250.000 lei.

 

Într-o adresă trimisă către primăria comunei Vânători-Neamţ, părintele stareţ al Mânăstirii Neamț, Benedict Sauciuc, informează oficial că toate cheltuielile cu persoanele carantinate de la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie de la Neamţ” vor fi suportate de către mânăstire, neexistând nicio pretenţie financiară pentru cazarea acestora, scrie Mesagerul de Neamț.

 

Mănăstirea ar fi trebuit să primească peste 250.000 de lei de la stat

 

Mânăstirea a fost unul din centrele importante de carantină din județul Neamț, cu 52 de camere, respectiv 104 locuri, în vederea izolării persoanelor suspecte de coronavirus.

Suma care ar fi putut fi primită de mănăstire se ridică la 255.300 lei.

”Am scris în adresa către primăria comunei Vânători-Neamţ, spre ştiinţa Direcţiei de Sănătate Publică, faptul că la nivelul Bisericii Ortodoxe Române s-au făcut colecte, ajutoare în natură şi în bani, acolo unde a fost nevoie, aşa cum a făcut Biserica întotdeauna când ţara a avut nevoie”, a declarat Arhimandrit Benedict Sauciuc, stareţul Mânăstirii Neamţ.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO