Ghid pentru deplasarea în siguranță la magazin în vreme de pandemie. Cum ne protejăm

Dată publicare: 09-04-2020 11:33
Dată actualizare: 09-04-2020 11:56


supermarket

Pandemia de COVID-19 a adus cu sine o serie de restricții menite să limiteze pe cât posibil răspândirea virusului. 

Deși oamenii și-au redus pe cât posibil deplasările, un loc în care ne putem infecta cu noul coronavirus sunt supermarketurile, dacă nu respectăm câteva măsuri esențiale.

Pentru a preveni răspândirea, multe magazine iau măsuri speciale de siguranță, cum ar fi limitarea numărului de persoane permise în magazin, dezinfectarea căruțurilor și a suprafețelor atinse frecvent și plasarea de marcaje pe podea pentru a ajuta la distanțarea socială.

Înainte de a merge la magazin

 

Luați în considerare dacă aveți nevoie într-adevăr să mergeți la cumpărături: ni se spune să rămânem acasă cât mai mult posibil, iar asta înseamnă inclusiv limitarea călătoriilor la magazinul alimentar, potrivit Live Science.

Astfel, ni se recomandă să amânăm pe cat de mult posibil deplasarea la magazin, iar când mergem să facem cumpărături, să ne asigurăm necesarul pentru o săptămână.

Încercați să nu faceți cumpărături la orele de vârf și să cumpărați cât mai multe articole de la un singur magazin (în loc să vizitați mai multe).

Nu aduceți întreaga familie, este mai bine să mergeți singuri. Acest lucru ajută la reducerea numărului de persoane care ajung în supermarket. Dacă este posibil, lăsați-vă copiii acasă pentru a limita expunerea familiei.

Nu mergeți dacă aveți simptome, este foarte important să nu mergeți la cumpărături dacă prezentați simptome de COVID-19 (cum ar fi febră, tuse sau dificultăți de respirație) sau dacă credeți că ați fost expus la virus.

În aceste cazuri, ar trebui să părăsiți casa doar pentru a solicita îngrijiri medicale.

Deplasarea la magazin

 

Folosiți dezinfectant pentru mâini înainte de a intra și după plecare. Încercați să păstrați în permanență o distanță de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane.

Purtați o mască de când plecați și până ajungeți acasă. Sunt multe persoane care sunt infectate cu virusul fără ca mărcar să știe.

Încercați să nu atingeți lucrurile inutil. Asta înseamnă să nu atingeți toate produsele până vă hotărâți să alegeți unul.

De asemenea, evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile, înainte să le dezinfectați.

Toate informațiile oficiale despre noul coronavirus sunt disponibile AICI.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: D.B.


VIDEO PROTVPLUS.RO