Traficanții care aduc migranți în România pot câștiga într-o noapte peste 100.000 de lei
Traficanții care aduc migranți în România pot câștiga într-o noapte peste 100.000 de lei, la o barcă plină cu 10 - 12 refugiați.
Campania Știrilor PRO TV „Migranți de contrabandă” ajunge la frontierele românești, acolo unde filierele obțin profituri uriașe.
În fiecare an se fac razii și arestări și o grupare este desființată, însă locul este ocupat imediat de alți contrabandiști.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
12 august, aproape de miezul nopţii. O beznă aproape totală inund[ o parcare privată de camioane, aflată la ieşirea oraşului Lugoj, pe drumul către Timişoara. Lângă gardul care are deasupra şi sârmă ghimpată, apar câteva siluete. Camera de supraveghere le surprinde lucirile ochilor, iar câteva momente mai târziu, taie gardul şi se ascund sub 2 camioane. Paznicul unităţii îi scoate pe transfugi afară, apoi unul câte unul, iar a doua zi, patronul parcării ne spune că astfel de atacuri sunt frecvente.
Două nopţi mai târziu, scenariul se repetă. De data aceasta ajunge şi poliţia la faţa locului.
E vorba de migranţi care au trecut pe jos frontieră, pe la sârbi, în judeţul Timiş, pe unde e granita terestră şi pe unde le este mai la îndemână. La mijloc sunt filiere care aplic[ o metodă eficient[, ce pare să învingă vigilen'a poliţiştilor de frontieră.
O amplă reţea, formată din 20 de persoane a fost anihilată anul trecut la Timişoara. Însă şi în prezent la terenul cu transfugi vin diverşi indivizi bine îmbrăcaţi. Sunt tot cetăţeni din ţări arabe, dar conform poliţiei sunt cei care asigură cazarea pentru migranţii care plătesc bine şi ei sunt cei care triază migranţii, înainte să plece către Vestul Europei. Până unde transfugii trebuie să plătească alte mii de euro.
Pe la Burila Mare, în judeţul Mehedinţi, au avut loc 4 traversări ilegale în 2 luni, cu barca pe Dunăre, la începutul acestui an. Primarul spune că după ce sunt traversate de călăuze sârbe, peste fluviu, grupurile de migranţi străbat, pe jos, 7 kilometri şi dimineaţa se afişează în centrul comunei, pentru a fi preluaţi la centrul de la Turnu-Severin, ca apoi să fugă la Timişoara.
Guvernul de la Budapesta a anunţat de curând că, în primele 9 luni ale acestui an, a prins la graniţa peste 65 de mii de migranţi, deşi în tot anul 2020 au avut doar 20 500 depistaţi, adică de 3 ori mai puţin. Vecinii unguri au pus un gard pe toată graniţa cu Serbia, aşa că cele mai multe treceri sunt prin frontiera cu România, pe unde nu este gard. Nu întâmplător, montarea gardului a făcut că România să devină un important punct de tranzit, pe ruta internaţională de migraţie.