Vremea pe continent si in tara pentru duminica, 22 februarie

Ultima actualizare: 10-05-2012 00:46

Ninsorile vor cadea pe suprafete destul de extinse in tarile scandinave si in tinuturile centrale. In zonele sud-estice si prin nord-vest sunt asteptate precipitatii mixte.

Vestul si sud-vestul Europei se vor afla in continuare sub influenta unui aer cald oceanic.

In restul continentului se va mentine aceeasi masa de aer rece, polar, astfel ca in centrul, estul si nordul continentului noptile vor fi geroase.

In Romania, astazi primim vreme rece si innorari persistente in sud. est si centru. Precipitatiile vor fi rare: se mai anunta ceva ninsori slabe in Oltenia, Muntenia si Moldova.

In Dobrogea asteptam vreme inchisa, vant activ si temperaturi modeste.

Mai sus, spre Moldova si in nordul Munteniei norii vor fi numerosi, iar maximele nu trec de 1 grad Celsius. In nordul Moldovei si in Bucovina mai apar cativa fulgi. Frigul persista si pe timpul zilei.

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii se imprastie si astazi vom avea vreme insorita, dar rece. In vestul tarii se anunta si cateva momente insorite, dar nu se prea incalzeste.

In sudul Banatului sunt conditii de ninsoare slaba. Prin zonele centrale dam tot de vreme rece. Va mai ninge, iar temperaturile nu sufera modificari importante.

In sud-vest cerul va fi mai mult noros si nu scapam de ninsoare. Temperatura mai scade putin. Nici in sudul tarii nu stam prea grozav: innorari, ninsori slabe si temperaturi scazute.

Nu se imbuneaza vremea nici in zona Bucurestiului. Se anunta atmosfera inchisa si conditii de ninsoare slaba. Vantul va sufla cel mult moderat, iar maxima nu va depasi 3 grade Celsius. Maine dimineata se vor inregistra in jur de minus 4 grade.

Frigul persista in zonele montane. In Carpatii Meridionali si Orientali norii vor fi numerosi si va mai ninge pe arii restranse. In masivele vestice vom zari soarele, iar sansele sa ninga sunt mici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO