Vezi prognoza meteo pentru luni, 23 februarie, si urmatoarele 3 zile!

Ultima actualizare: 02-10-2012 22:08

Incepem o noua saptamana cu vreme rece, ninsori slabe si ceata persistenta in zonele joase.

Presiunea atmosferica va fi ridicata in cea mai mare parte a Europei, indeosebi in zona Arhipelagului Britanic si in estul extrem. Exceptie fac zonele nordice si luni, Europa Centrala, unde presiunea se va mentine scazuta.

In prima parte a intervalului sunt asteptate ninsori prin nord si centru si ploi in arhipelagul Britanic si in sud-est. Apoi aria precipitatiilor se va restrange treptat si ninsorile vor viza mai ales nordul Europei si zonele montane.

Din punct de vedere termic, schimbarile sunt nesemnificative. Masa de aer rece, polar va continua sa actioneze in cea mai mare parte a continentului. Doar in zonele vestice si sud- vestice va patrunde un aer oceanic, mai cald.

In Romania, noaptea ne aduce vreme rece, local geroasa si ceva ninsori slabe si pe arii restranse. Vantul va fi mai activ in sud-est, iar spre dimineata in Transilvania si Oltenia apare ceata. Minimele se vor situa intre minus 12 si minus 2, mai scazute pana in jur de minus 15 grade in Transilvania si Oltenia.

Luni se anunta frig, innorari temporare si fulguieli izolate. In primele ore ale zilei ceata va persista in zonele joase. Vantul va sufla cel mult moderat, iar maximele se vor situa intre -6 si 4 grade, cu cele mai scazute valori in zonele cu ceata persistenta.

In zona Bucurestiului se mentine vremea rece. Innorarile vor fi temporare si vantul abia va adia.In zori se vor inregistra in jur de -5 grade, iar maxima nu va depasi 3 grade Celsius.

La munte, norii incep sa se imprastie si la noapte se lasa gerul. Luni, primim innorari temporare si fulguieli izolate. Se mai anunta vant cel mult moderat si ceata pe vai si in depresiuni. Temperaturile vor fi comparabile cu cele de duminica.

Marti asteptam innorari temporare si ninsori slabe pe arii restranse. Miercuri, ceata va persista in zonele joase si la munte ar putea fulgui. Joi, norii se aduna deasupra tinuturilor vestice si nord-vestice si vor lasa precipitatii mixte indeosebi in cursul noptii. Vremea se incalzeste usor miercuri in vest si in zonele de deal si munte, dar maximele nu vor trece de 7 grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO