Una dintre cele mai frumoase femei din lume a ajuns în România. Interviu cu Demi Leigh-Tebow, Miss Universe 2017

×
Codul embed a fost copiat

Demi Leigh-Tebow, fostă Miss Univers, a povestit pentru Știrile PRO TV cum face față celebrității, dar și cum a scăpat dintr-o situație-limită, când a fost agresată de mai mulți bărbați înarmați, și nimeni nu i-a sărit în ajutor.

Demi-Leigh Tebow s-a născut în 1995, în Africa de Sud și a fost încoronată cu titlul de Miss Univers la ediția din 2017 a celui mai cunoscut concurs de frumusețe din lume.

“Uneori ești privită ca la microscop și ești așezată ca pe un piedestal”

Teodora Suciu, corespondent PRO TV: Cum ți-a schimbat viața titlul pe care l-ai câștigat?

Demi Leigh-Tebow: Doamne, Miss Universe 2017: ... S-au schimbat atâtea. (…) Acum locuiesc în Florida, soțul meu e american. Dar eu provin dintr-un orașel mic, foarte mic, din Africa de Sud. După ce câștigi titlul, câștigi o comunitate foarte mare, multe persoane care te urmăresc. Și asta e ceva pentru care sunt recunoscătoare, dar înțeleg și că totul vine cu o mare responsabilitate. Ai atât de mulți tineri care te urmăresc, pentru inspirație și sper, pentru motivație.

Teodora Suciu, corespondent PRO TV: Am văzut că, odată ce ai câștigat titlul, popularitatea ta a crescut enorm. Pe Instagram ai 1,6 milioane de urmăritori. Cum faci față acestei popularități? Și cum rămâi cu picioarele pe pământ?

Demi Leigh-Tebow: Cred că e o întrebare foarte bună, pentru că e ceva cu care cei tineri se confruntă foarte mult în zilele noastre. Eu îmi amintesc prima dată când am văzut un ecran de computer. Aveam probabil 10-11 ani, dar tinerii din zilele noastre nu au trăit niciodată fără tehnologie Niciodată nu au fost în situația să nu știe despre rețelele sociale, despre a cunoaște oameni pe un ecran. Cred că e greu pentru tineri să facă față acestei situații, care cauzează multe comparații și nesiguranțe...

(…) E ușor să te ascunzi în spatele unei tastaturi, și să fii un “războinic de tastatură”, dar acele cuvinte pot de fapt să afecteze pe cineva. Chiar dacă nu cunoști acea persoană. Așa că nu înțeleg de ce din spatele unui computer sau telefon i-ai spune cuiva ceva ce nu ai îndrăzni să îi spui față în față. Și văd că asta e ceva cu care se confruntă mulți tineri în zilele noastre.
(…) Cred că uneori ești privită ca la microscop și ești așezată ca pe un piedestal, dar în final sunt doar Demi, din orășelul Sedgefield, Africa de Sud.

Cum a fost agresată ziua în amiaza mare, pe un bulevard din Johannesburg. “Alergam pe tocuri de 15 centimetri și nimeni nu voia să oprească să mă ajute. Am bătut în geamurile a 30-40 de mașini”

Demi Leigh-Tebow: În 2017, cu câteva luni înainte să câștig titlul Miss Univers, mi s-a furat mașina într-un mod violent, de câțiva bărbați înarmați. Când am încercat să scap, să ies din mașină, să le dau toate lucrurile și să fug, m-au prins și au încercat să mă împingă înapoi. (…) I-am lovit în gât și asta m-a ajutat să câștig o fereastră scurtă ca să ies din mașină și să fug. (…) Dar cel mai greu a fost să alerg pe acest bulevard mare, era 5 după-amiaza, ziua în amiaza mare, oră de vârf pe drumuri, multe mașini, și alergam pe tocuri înalte de 15 centimetri și nimeni nu voia să oprească să mă ajute. Asta a fost în Johannesburg, în Africa de Sud. Am bătut în geamurile a 30-40, poate chiar 50 de mașini. Alergam de la un semafor la celălalt și nimeni nu voia să oprească pentru mine.

Într-un final, o fată care avea 19 ani la vremea aceea, mi-a schimbat traiectoria întregii vieți în urma a ceea ce a făcut, ca străin, pentru mine. A oprit și m-a ajutat. Conducea o mașină foarte veche, s-a întins să-mi deblocheze ușa și m-a lăsat înăuntru, unde eram în siguranță (…) O să-i fiu întotdeauna recunoscătoare, nu numai pentru că m-a ajutat, ci și pentru că m-a ajutat să văd cum un mic gest către cineva pe care nu-l cunoști poate să-ți schimbe viața. M-a făcut să-mi dau seama că eu nu vreau să fiu ca șoferii celorlalte 40-50 de mașini care s-au prefăcut că nu văd nimic. Eu vreau să fiu acea persoană care se întinde să deschidă portiera, pentru a oferi cuiva ajutor. (…)


Cum a ajuns Miss Universe 2017 în România

Demi Leigh-Tebow spune că această experiență traumatizantă i-a schimbat viața, și a decis să se implicat în proiecte caritabile, pentru a-și ajuta semenii. După ce s-a mutat în Statele Unite, l-a cunoscut pe Samuel Bistrian, un antreprenor social de origine română, care a fondat Roma Boots, o companie care donează cizme de cauciuc copiilor aflați în nevoie. Așa au ajuns împreună în România, de unde Samuel a plecat împreună cu familia, la scurt timp după Revoluție.

Împreună cu organizațiile Roma Boots și Convoy of Hope, Demi Leigh-Tebow a ajutat la donarea a zeci de mii de perechi de încălțăminte de iarnă pentru copiii defavorizați.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția Simonei Halep, la două săptămâni după audierile de la TAS: "Coșmarul s-a încheiat! Vă mulțumesc tuturor"
Reacția Simonei Halep, la două săptămâni după audierile de la TAS: "Coșmarul s-a încheiat! Vă mulțumesc tuturor"
Citește și...
Iubirea la români, atunci și acum. O călătorie în timp prin tradiții și cutume. „Li se tăia nasul dacă încălcau convențiile”
Iubirea la români, atunci și acum. O călătorie în timp prin tradiții și cutume. „Li se tăia nasul dacă încălcau convențiile”

Acum două secole, într-o epocă în care romantismul era cusut în fiecare aspect al vieții, iubirea nu reprezenta doar o simplă emoție, ci o artă rafinată, practicată de români.  

“Capătul lumii nu există, e acolo unde vrea fiecare să fie”. Sfaturi de călătorie de la un român care a vizitat 109 țări
“Capătul lumii nu există, e acolo unde vrea fiecare să fie”. Sfaturi de călătorie de la un român care a vizitat 109 țări

De ce ai nevoie pentru a călători la capătul lumii? În afară de curaj, un stomac zdravăn și o stare fizică bună, e nevoie și de puțină nebunie.

Gabriel Liiceanu:
Gabriel Liiceanu: "Pe planetă se duce azi o luptă între autoritarism și democrația occidentală.” Ce pericol pândește România

Planeta este, în clipa de față, scena unei lupte între autoritarism, “care vrea război continuu” și democrația de tip occidental, care încearcă să păstreze valorile liberalismului, cum sunt libertatea și demnitatea individului.

Recomandări
Alte trei educatoare de la grădinița din Popești Leordeni sunt bănuite că ar fi abuzat copiii. „Să vezi ce bătaie îi dau”
Alte trei educatoare de la grădinița din Popești Leordeni sunt bănuite că ar fi abuzat copiii. „Să vezi ce bătaie îi dau”

Ia amploare cazul educatoarei care a fost înregistrată în timp ce agresa copiii pe care îi avea în grijă.

Românii, printre europenii care se împotrivesc cel mai mult sprijinirii Ucrainei în războiul de apărare contra Rusiei
Românii, printre europenii care se împotrivesc cel mai mult sprijinirii Ucrainei în războiul de apărare contra Rusiei

Românii se află printre europenii care se împotrivesc cel mai mult sprijinirii Ucrainei în războiul său de apărare împotriva invadatorilor ruși, iar majoritate cred că o înțelegere între cele două combatante va pune capăt conflictului armat.

Un celebru blogger militar rus s-a sinucis după ce șefii i-au cerut să șteargă o postare. Atac la ”prostituatele” lui Putin
Un celebru blogger militar rus s-a sinucis după ce șefii i-au cerut să șteargă o postare. Atac la ”prostituatele” lui Putin

Unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri militari ruși s-a sinucis miercuri, după ce șefii săi i-au cerut să șteargă o postare despre pierderile militare ale Rusiei. În mesajul de adio, a vorbit și despre ”prostituatele” politice rusești.