„O casă la 48 de ore”: Cea mai mare imprimantă 3D din lume construiește case în timp record
Zeci de case imprimate 3D au fost construite în întreaga lume – pentru a găzdui o familie din statul american Virginia sau membri ai unei comunități sărace din Mexicul rural.
Cel mai mare cartier imprimat 3D din lume este în prezent în construcție în afara orașului Austin, Texas.
Tehnologia ar putea fi deosebit de utilă într-un loc precum statul american Maine, unde până în 2030 vor fi necesare aproximativ 80.000 de locuințe noi pentru a rezolva lipsa din piață, potrivit unui raport publicat anul trecut de trei agenții de stat, scrie CNN.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Oamenii nu găsesc case, sunt foarte scumpe. Avem, de asemenea, o populație care îmbătrânește… așa că sunt din ce în ce mai puțini oameni care sunt electricieni, instalatori sau constructori”, a declarat Habib Dagher, directorul executiv al Centrului de Structuri și Compozite Avansate (ASCC) al Universității din Maine.
El spune că are o soluție. Luna trecută, ASCC a dezvăluit ceea ce spune că este cea mai mare imprimantă 3D polimerică din lume.
Dagher speră că așa-numita „Factory of the Future 1.0” poate ajuta la abordarea crizei locuințelor din stat – și să revoluționeze prin acest proces imprimarea 3D la domiciliu.
„Abordarea pe care am o avem este destul de diferită de ceea ce ați văzut și despre care ați citit de ani de zile”, spune el.
În ultimii ani, imprimarea 3D a fost folosită pentru a construi totul, de la afaceri la poduri la moschei.
Dubai, în Emiratele Arabe Unite, deține recordul mondial Guinness pentru cea mai mare structură imprimată 3D din lume și își propune ca 25% din clădirile noi să fie construite cu această tehnologie de imprimare 3D până în 2030.
Marea majoritate a tipăririi actuale se bazează pe beton , cu un braț robotizat echipat cu o duză care stratifică betonul umed în forma potrivită.
ASCC inversează scriptul.
Imprimanta sa gigantică și predecesorul său, care în 2019 a fost certificat de Guinness World Records drept „cel mai mare prototip de imprimantă 3D polimerică”, sunt singurele imprimante care construiesc case cu reziduuri de lemn.