Zeci de polițiști din Londra, răniți în timpul protestelor: „Numărul agresiunilor este șocant și complet inacceptabil”

Ultima actualizare: 07-06-2020 12:45
proteste londra
Getty

Paisprezece poliţişti, răniţi în timpul demonstraţiilor de sâmbătă din centrul Londrei, în semn de solidaritate cu mişcările de protest din Statele Unite, a anunţat Cressida Dick, şefa poliţiei din capitala britanică, citat de Reuters.

 

Agresiunile au fost „şocante şi complet inacceptabile”, a spus ea duminică, potrivit News.ro.

După ce în mare parte din zi demonstraţia a fost paşnică, câţiva oameni s-au confruntat cu poliţia călare.

„Sunt profund întristată că o mică parte dintre protestatari au devenit violenţi faţă de poliţie în centrul Londrei, ieri seară. Asta a dus la rănirea a 14 ofiţeri. Numărul agresiunilor este şocant şi complet inacceptabil”, a transmis într-un comunicat Cressida Dick, comisar al Metropolitan Police Service.

Poliţia a transmis că săptămâna aceasta alţi 13 agenţi de poliţie au fost răniţi în timpul protestelor la care au fost făcute câteva arestări.

Sâmbătă, un poliţist a necesitat internare, după ce a căzut de pe cal, iar poliţia a spus că rănile suferite de ea nu îi pun viaţa în pericol.

Pentru duminică sunt plănuite noi proteste în Londra. Dick i-a îndemnat pe manifestanţi să găsească alte modalităţi de a-şi face auzite părerile care „să nu implice ieşirea în stradă” din cauza riscului de răspândire a noului coronavirus.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO