Londra și alte zeci de orașe din Europa ar putea dispărea sub ape în următorii 80 de ani. Ce arată predicțiile pentru România
Zeci de orașe și localități din Europa riscă să dispară sub ape în următorii 80 de ani, potrivit unei noi hărți.
Harta arată inclusiv zone din România care sunt amenințate de dezastru.
Predicțiile vizuale au fost publicate de organizația Climate Central și arată efectele dezastruoase ale schimbărilor climatice, potrivit euronews.com.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 43.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 9:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Previziunile pentru Marea Britanie includ o mare parte din Londra și Cambridgeshire sub ape până în anul 2100.
În Olanda, Amsterdam, Haga, Rotterdam și Groningen sunt printre comunitățile care alcătuiesc jumătatea din țară care va fi înghițită de ape.
Germania, Belgia și nordul Franței vor dispărea complet în acest fel până la sfârșitul acestui secol, conform sursei citate.
În România, multe zone cu ieșire la Marea Neagră sunt la risc. Printre ele se află Mamaia, Vadu și Sulina.
Climate Central a repetat un avertisment apărut tot mai des în spațiul public în ultimii ani, potrivit căruia dacă omenirea nu limitează creșterea temperaturilor globale, iar acestea ajung la trei grade Celsius, impactul ar fi dezastruous pentru viețile umane. Chiar și o creștere de 1,5 grade Celsius ar înghiți unele zone ale Europei, precum părțile centrale ale Londrei.
Organizația a estimat că 275 de milioane de oameni trăiesc în zone care vor dispărea sub ape până în 2100. Și asta pentru că încălzirea globală cauzează creșterea nivelului mării.
Printre modalitățile discutate pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care contribuie la încălzirea globală, atribuită inundațiilor și incendiilor de vegetație tot mai frecvente în Europa, se numără folosirea mijloacelor de transport mai sustenabile, precum trenurile și adoptarea unei diete vegane.
Sursa: coastal.climatecentral.org, euronews.com
Etichete: Marea Britanie, Franta, romania, germania, Olanda, belgia, schimbari climatice,
Dată publicare:
27-11-2022 15:58