Zborul MH17: Cum ar putea fi sanctionata Rusia pentru doborarea avionului. Planul prin care 5 state spera la o condamnare

Dată publicare: 26-09-2015 12:36
Dată actualizare: 29-09-2015 07:05


Malaysia MH17

Rusia ar putea fi sanctionata legal pentru doborarea zborului MH17, preabusit in Ucraina, in iulie anul trecut.

Ministrul Afacerilor Externe australian, Julie Bishop, se va intalni cu omologii sai fin Belgia, Malaezia, Olanda si Ucraina, marti, la adunarea generala a Natiunilor Unite, scrie The Guardian.

Unul din subiectele aflate pe agenda de discutii este infiintarea unui tribunal similar cu cel utilizat in 1988 pentru a-i condamna pe teroristii care au pus o bomba la bordul unui avion Pan Am, prabusit in Scotia.

Tarile care au pierdut cetateni in prabusirea zborului MH17 cer sanctionarea Rusiei, considerata responsabila pentru tragedie.

O echipa de investigatie olandeza va da pe 13 octombrie publicitatii raportul intocmit in legatura cu incidentul, care ar include dovezi care sa ateste ca avionul companiei Malaysia Airlines a fost doborat de o racheta de tip BUK, fabricata in Rusia.

Kremlinul a negat orice implicare in tragedia din iulie 2014 si s-a folosit de dreptul de veto la reuniunea Natiunilor Unite, pentru a impiedica formarea unui tribunal de investigatie.

 

Sursa: The Guardian

Tags: mh17, rusia, avion, prabusit,


VIDEO PROTVPLUS.RO