"Am fost primit de presedintele roman Rosen Plevneliev". Gafa sau "gluma diplomatica" facuta de ministrul german de Externe

11-03-2015 10:23


Frank-Walter Steinmeier

 "Catre sfarsitul vizitei mele in Bulgaria am fost primit si de catre presedintele roman Rosen Plevneliev", a anuntat intr-un mesaj postat marti pe Facebook ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier, dupa o gafa in Romania.

Cateva ore mai tarziu greseala a fost corectata, dupa ce a fost taxata intr-o serie de comentarii furioase, inclusiv ale unor bulgari, potrivit cotidianului bulgar BGglas.

In cadrul vizitei oficiale pe care seful diplomatiei germane a efectuat-o in Bulgaria marti, el s-a intalnit cu Plevneliev si premierul Boiko Borisov, dar si cu ministrul de Externe Daniel Mitov si liderul Partidului socialist Bulgar Mihail Mikov.

Steinmeier a participat luni, involuntar, la o gafa similara in timpul vizitei pe care a efectuat-o in Romania. El a fost neplacut surprins, la Bucuresti, de catre omologul sau roman Bogdan Aurescu, care i-a inmanat o brosura cu ocazia marcarii a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre cele doua state.

Pe coperta brosurii, in locul hartii Germaniei era tiparita harta Frantei, hasurata in culorile steagului german, alaturi de harta Romaniei.

Autoritatile romane si-au prezentat scuze imediat pentru gafa. De asemenea, Aurescu i-a cerut scuze personal lui Steinmeier, care a afirmat ca nu a observat greseala.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO