Wall Street Journal: Invazia Ucrainei merge prost. Un general rus cu funcție mare în FSB a fost arestat
Un general cu funcție înaltă în cadrul serviciului de securitate a Rusiei (FSB) a fost plasat în arest la domiciliu din cauza luptelor interioare dintre oficialii ruși, dar și ca urmare a nemulțumirilor lui Vladimir Putin față de rezultele invaziei.
Potrivit Huffington Post, care citează The Wall Street Journal, este vorba despre generalul rus Serghei Beseda, responsabil de operațiunea FSB în Ucraina.
Un oficial american care a dorit să rămână anonim a precizat pentru Wall Street că „au izbucnit certuri” între FSB și Ministerul rus al Apărării, adică agențiile guvernamentale cheie care planifică invazia.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Pe de altă parte, citând surse de știri rusești, The New York Times a anunțat că un al doilea oficial FSB este și el în arest la domiciliu.
Motivul? Operațiunea militară a Rusiei nu a mers atât de bine pe cât a fost planificată. Directorul CIA, William Burns, a declarat în Congresul SUA, la începutul acestei luni, că Putin plănuia să pună mâna pe capitala ucraineană Kiev în doar de două zile.
Cu toate acestea, orașul continuă să respingă forțele ruse la aproape o lună de la începutul invaziei. Potrivit oficialilor Ucrainei, cinci generali ruși au fost uciși până acum în lupte.
Toate acestea sunt vești proaste pentru oficialii din jurul lui Putin, avertizează observatorii respectivi.
„Când vine vorba de individul ăsta, este clar că obiceiul ăla, ”cineva este de vină și va plăti”, este în mod clar încă valabil”, a declarat Jeffrey Edmonds, fost oficial al CIA și al Consiliului de Securitate Națională.
Însă istoricul rus Stephen Kotkin a spus într-un interviu recent pentru New Yorker că Putin primește doar informațiile pe care ”vrea să le audă. În orice caz, el crede că este superior și mai inteligent. Aceasta este problema despotismului”, a adăugat el. „De aceea despotismul, sau chiar autoritarismul, este atotputernic și fragil în același timp.”
Sursa: Huffington Post
Etichete: Rusia, Ucraina, razboi, vladimir putin,
Dată publicare:
21-03-2022 09:58