”Vom merge la mare în această vară”. Italienii, încurajați de guvern să își facă planuri de vacanță

Ultima actualizare: 15-04-2020 16:12
plaja italia
Getty

Guvernul de la Roma pregătește o serie de reguli la nivel național pentru ca italienii să poată merge la plajă.

”Vom merge la mare în această vară. Lucrăm pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Lorenza Bonaccorsi, secretar în ministerul Turismului, citată de Ansa.

Potrivit presei italiene, plajele ar putea fi deschise din luna iulie. Până atunci, italienii sunt încurajați să își facă planuri.

”Nu faceți greșeala de a nu vă rezerva vacanța. Toate hotelurile vor asigura flexibilitate pentru schimbarea datei”, a declarat Bernabo Bocca, președintele Asociației hotelierilor din Italia, potrivit qutidiano.net.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, guvernul se gândește să impună rezervări obligatorii, distanțe de 14-16 metri pătrați între șezlonguri, dezinfectarea periodică a plajelor și un orar special pentru persoanele în vârstă.

Mai mule firme au venit cu ideea unor pereți de plexiglas care să separe șezlongurile pe plajă, iar imaginile au devenit virale pe rețelele sociale.

Oamenii de afaceri din domeniul imobiliar se așteaptă la o cerere foarte mare pentru apartamente de închiriat în locul camerelor de hotel.

Per total, turismul ar putea fi reluat doar pe plan intern și pe distanțe mici, mai scriu jurnaliștii italieni.

În Italia, sectorul turismului valorează 232 de miliarde de euro și oferă 3,5 milioane de locuri de muncă, scrie quotidiano.net, care precizează că până în luna mai pierderile ar putea fi de 70% din veniturile prognozate pentru acest an în turism.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO