Volodimir Zelenski ar negocia să intervină video, duminică seară, la Oscaruri
Preşedintele ucranean Volodimir Zelenski poartă negocieri pentru a interveni duminică seara, prin videoconferinţă, la cea mai strălucitoare ceremonie de la Hollywood.
Academia de cinema americană vrea o seară destinsă, în vederea recuceririi audienţei, care să se concentreze asupra celei de a şaptea arte, dar care nu o poate face din cauza Războiului rus din Ucraina, dezvăluie tabloidul american The New York Post, relatează AFP, citează News.ro.
Fostul actor, în vârstă de 44 de ani, devenit un star în ţara sa în urma serialului „Servitorul poporului”, ar putea lua cuvântul fie în direct, pe ecrane, aşa cum a făcut-o în parlamentele mai multor ţări din Occident, fie printr-un mesaj preînregistrat.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Participarea sa la ceremonie a fost sugerată de umorista Amy Schumer, una dintre cele trei prezentatoare a celei de-a 94-a ediţii a Oscarurilor.
Însă, principiul acestei intervenţii nu se bucură de unanimitate în Academia de cinema americană.
Producătorul serii, Will Packer, a preferat să nu se exprime, într-o conferinţă de presă, asupra subiectului şia promis o intervenţie cu privire la Ucraina „delicată şi naturală”.
Colega lui Amy Schumer Wanda Sykes, a dat-o puţin în bară. „Nu este un pic ocupat, în acest moment. Volodimir Zelenski?”, a întrebat ea.
Pe ce mizau Oscarurile
Cu scopul de a-şi recâştiga audienţa, aflată în cădere liberă de mai mulţi ani, Oscarurile mizau pe o gală plină de bucurie, concentrată asupa puterii şi iubirii celei de-a şaptea arte şi voiau să evite să transforme emisiunea într-o tribună a contestării poltice, aşa cum a fost uneori, în timpul mandatului lui Donald Trump.
Acest obiectiv a fost rezumat prin sloganul „Movie Lovers Unite” şi printr-un omagiu apăsat care urmează să-i fie adus „Naşului” lui Francis Ford Coppola, care sărbătoreşte o jumătate de secol.
Un Oscar al fanilor, votat pe reţele de socializare, urmează să aducă un omagu filmelor de acţiune şi unor supereroi plebiscitaţi de o tânără generaţie de cinefili care fug de Oscaruri.
Însă, perspectiva de a vedea milionari în ţinută de seară făcând schimb de laude şi tofee în timpul războiului care face ravagii în Ucraina, fără să spună un cuvânt despre el, nu este de susţinut.
Sute de staruri sunt foarte angajate, ca de exemplu actriţa de origine ucraineană Mila Kunis, care a strâns donaţii în valoare de 35 de milioane de dolari pentru ţara sa natală.
Starul serialului „That '70s Show” ar putea fi cea care urcă pe scena Oscarurilor, pentru vorbi despre acest război.
Este posibil, astfel, ca laureaţii de duminică să-i calce pe urme şi să denunţe invazia rusă a Ucrainei atunci când urcă pe scenă să-şi primească staueta.