Vladimir Putin i-a elogiat pe spionii ruşi. „Cei care apără Rusia de amenințări”

21-12-2020 11:49


Vladimir Putin spune că dacă ar fi vrut să-l otrăvească pe Aleksei Navalnîi acesta era mort

Preşedintele rus Vladimir Putin, un fost agent KGB, elogiază spionii ruşi ”curajoşi”, cu ocazia marcării a 100 de ani de la înfiinţarea Serviciului rus de Informaţii Externe (SVR), relatează AFP.

„Le doresc succes celor care apără Rusia şi poporul nostru de ameninţările externe şi interne, ne apără suveranitatea şi interesele naţionale”, a declarat liderul de Kremlin duminică, într-un discurs pe care l-a susţinut în faţa sediului SVR, la Moscova.

„Eu ştiu foarte bine că sunt persoane loiale şi curajoase” în cadrul SVR, succesorul primei Direcţii Generale din cadrul serviciilor societice de securitate (KGB), a subliniat el.

Liderul de la Kremlin, el îsuşi un fost agent KGB, a efectuat o rară vizită pentru a depune o jerbă la un memorial inaugurat în faţa sediului SVR, cu ocazia marcării în acest an a unui secol de existenţă.

„Sper că Serviciul informaţiilor externe (...) va continua să participe în mod activ la detectarea şi neutralizarea ameninţărilor potenţiale la adresa Rusiei”, a declarat Putin.

„O muncă eficientă a serviciilor de securitate, ghidată de lege şi intersele naţionale, a avut şi va avea întotdeauna o importanţă deosebită pentru Rusia”, a insistat fostul agent KGB.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO