VIDEO. Un aisberg s-a răsturnat în mare cu doi exploratori care încercau să îl escaladeze

Ultima actualizare: 24-09-2020 13:59
Iceberg

Doi exploratori arctici au avut parte de o experiență terifiantă, după ce un aisberg pe care încercau să îl escaladeze s-a răsturnat în mare.

Exploratorii Mike Horn și Fred Roux au fost la un pas să fie striviți de bucata de gheață, însă au scăpat teferi din incident. Momentul a fost surprins și a adunat peste 3,8 milioane de vizualizări pe YouTube.

Cei doi navigau - alături de o echipă de cercetători - în jurul arhipeleagului Svalbard, aflat între Norvegia și Polul Nord, potrivit Daily Mail.

La un moment dat, au dus nava în preajma unui aisberg, pe care au încercat apoi să se urce, ajutați de echipamente. Însă Horn și Roux nu au apucat să parcurgă o distanță prea mare, pentru că aisbergul a început să se încline.

În mai puțin de un minut, bucata de gheață s-a răsturnat, iar cei doi exploratori au ajuns în apele înghețate ale Oceanului Arctic.

Mike Horne, care explorator de 30 de ani, a postat imaginile pe contul său de YouTube pe 4 septembrie pentru a arăta tuturor că până și profesioniștii pot face greșeli.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO