VIDEO. Jurnalistii The Guardian distrug hard diskuri cu informatiile obtinute de la Snowden chiar in fata agentilor secreti

Ultima actualizare: 04-02-2014 06:55
Edward Snowden

Cotidianul britanic The Guardian a publicat vineri o inregistrare video cu jurnalisti care distrug sub privirile unor agenti ai serviciului britanic de informatii (GCHQ) hard diskuri cu informatii obtinute de la fostul agent NSA Edward Snowden.

In imaginile video postate pe site-ul codianului britanic apar trei jurnalisti care distrug aceste hard diskuri cu ajutorul polizoarelor si a unor burghie.

URMARESTE AICI IMAGINILE

Agentii de la GCHQ au urmarit cu atentie acest proces, inregistrandu-l cu smartphone-urile lor.

"A fost doar un act simbolic. Noi stiam asta. Cei de la GCHQ, de asemenea, stiau asta", a afirmat unul dintre cei trei jurnalisti care a distrus hard diskuri cu informatii de la Snowden. "Acesta a fost cel mai suprarealist eveniment din istoria jurnalismului britanic la care am asistat", a adaugat el.

Doar o mica echipa de jurnalisti ai cotidianului britanic avea acces in cabinetul securizat, unde se aflau cele patru laptopuri pe care erau stocate materialele furnizate de Snowden. Niciun laptop nu a fost conectat vreodata la internet sau o retea, pentru a preveni scurgerile de informatii.

Snowden, care a provocat in repetate randuri inca de asta vara controverse puternice dupa dezvaluirile cu privire la amploarea programelor de supraveghere ale NSA, in special cele ce vizau tari aliate ale Statelor Unite si pe liderii lor, ar fi sustras aproximativ 1,7 milioane de documente.

Aproximativ 58.000 dintre acestea au fost pana acum incredintate presei, conform redactorului sef al cotidianului britanic The Guardian. Snowden este inculpat in Statele Unite pentru spionaj si furt de documente apartinand statului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!