Chinezii au intrat oficial in Anul Calului de Lemn. Cum s-a sarbatorit Revelionul in Romania

Ultima actualizare: 03-02-2014 06:57

Am intrat oficial in Anul Calului de Lemn si, conform calendarului chinezesc, unii spun ca ne asteapta molime si catastrofe, iar altii vorbesc despre o perioada excelenta pentru noi inceputuri in viata personala sau profesionala.

Peste doua miliarde de chinezi din toata lumea, inclusiv din Romania, au celebrat Revelionul, care pentru ei are o semnificatie legata mai degraba de partea spirituala.

Si asiaticii din Romania au sarbatorit odata cu rudele de acasa. Astfel, miezul noptii a fost la ora 18:00 pentru chinezi si la 19:00 pentru vietnamezi. Traditia spune ca in noaptea de Anul Nou sa fie pe masa cel putin 10 feluri de mancare. Unul dintre acestea, "bain chang", a necesitat 12 ore de fierbere.

"Consideram ca pamantul nu este rotund, ci patrat. Asta este un simbol al pamantului. Contine orez, fasole si carne de porc", spune un bucatar vietnamez.

Mesenii nu au ciocnit un pahar de sampanie, ci au baut votca de orez.

Astrologii spun ca cei nascuti in Anul Calului de Lemn sunt activi, energici si cu o atitudine pozitiva in viata. Anul acesta, oamenii vor tine foarte mult la principiilor lor, astfel ca negocierile vor fi dificile.

Pham Trong Dung, vietnamez stabilit in Romania: "Anul Calului reprezinta niste caracteristici de la cal, adica iubitor de libertate, independent si foarte destept, harnic, munceste mult, dar cateodata incapatanat".

Anul Calului de Lemn este considerat prielnic pentru cei care vor sa se casatoreasca si pentru cei care vor sa isi deschida o afacere. Ca sa aveti noroc, incercati sa purtati verde, rosu si violet si, pe cat posibil, sa alegeti numerele 3, 4 si 9. N-ar strica nici sa aveti iasomie in casa. Dar, nimic dintre toate acestea nu va garanteaza succesul in viata profesionala.

Pham Trong Dung, vietnamez stabilit in Romania: "Trebuie sa muncim, sa reusim prin munca".

Daca la noi comunitatea a petrecut in liniste, in China si Taiwan oamenii s-au imbulzit in temple si s-au rugat pentru bunastare. In China, cel mai asteptat moment a fost gala de anul nou a televiziunii nationale urmarita de sute de milioane de telespectatori.

Corespondenta zodiacului european in cel chinezesc se calculeaza in functie de data nasterii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!