Video. Expo Dubai 2020 a început cu o ceremonie spectaculoasă
În Dubai oraşul opulenţei s-a deschis cel mai important eveniment de promovare a țărilor de pe toate continentele: „Expoziția Universală”, la care participă aproape 200 de țări, printre care și România.
Timp de 6 luni se vor succeda amețitor evenimente ce promovează arta, arhitectura și inovațiile tehnice. Cu gustul caracteristic pentru grandoare al emiratului Dubai liderul său şeicul Al-Maktoum, a promis expoziţia universală „cea mai grozavă din istorie”.
Desfăşurată în prezenţa familiei regale din Emirate, la celebra Al Wasl Plaza, ceremonia de deschidere a Expo Dubai 2020 a avut pe afiş artişti faimoşi, de la tenorul italian Andrea Bocelli până la pianistul chinez Lang Lang.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pentru evenimentul, care coincide cu aniversarea a 50 de ani de la crearea Emiratelor Arabe Unite, totul a fost construit de la zero.
În momentul de apogeu, peste 44 de mii de oameni roboteau pe şantierul Expoziţiei din Dubai. După 7 ani de muncă şi investiții de 7 miliarde de dolari, organizatorii speră să atragă 25 de milioane de vizitatori.
România participă cu pavilionul „New Nature”, un concept bazat pe echilibrul om - natură. Apa va fi elementul principal, o experienţă redată prin brandul H2-Ro, iar arhitectura reflectă motive ale sculpturilor lui Brâncuşi.
La Expo Dubai, Israelul are prima sa participare la un eveniment de amploare organizat de o ţară arabă.
Malki Shem Tov, reprezentant Israel: ”Păşim pe nisip, aşa cum noi am pornit de la nimic, fără pământ fertil, fără apă, iar aceste imagini superbe arată ce a reuşit Israelul pornind de la zero, de la nisip gol”.
Expoziţia va rămâne deschisă 6 luni, dar impactul uni asemenea eveniment este de durată mult mai mare. Turnul Eiffel a fost construit pentru Expoziţia din 1889, iar monumentul Atomium din Bruxelles pentru Expoziţia din 1958.
Robert Reidel, profesor de istorie, Montana State University: ”Menirea Expoziţiei Universale este să educe un număr mare de oameni în legătură cu direcţia în care se îndreaptă Omenirea”.
Prima ediţie a fost organizată în 1851 la Londra, de atunci fiind găzduită de 34 de orașe. La aceste expoziţii au fost lansate nenumărate invenţii, de la telefon, la televiziune ori motorul diesel.
Atât participanţii, cât şi vizitatorii trebuie să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID sau un test PCR negativ.