VIDEO. Averea uriașă acumulată de un clan din Țăndărei, care tâlhărea bătrâni în Spania

Ultima actualizare: 06-03-2020 15:08
Masini
Politia Spaniola

42 membri ai unui clan de hoți din Țăndărei, care au reușit să fure obiecte de valoare și bani de 1,1 milioane de euro, au fost reținuți în urma unei acțiuni ai Poliției Naționale din Spania., potrivit El Pais.

Dintre aceștia, 38 au fost reținuți în Spania, trei în România și unul în Portugalia, în urma unei investigații care a durat 15 luni. 

„Primele investigații arată că membri bandei operează de mult timp, din moment ce niciunul dintre ei nu a fost angajat vreodată, în timp ce nivelul lor de trai era unul ridicat”, a transmis Poliția Națională din Spania.

Banda de hoți țintea în general persoane în vârstă, de multe ori trecute de 80 de ani. Aceștia trimiteau femei și copii să ceară informații de la aceste persoane, ca pretext pentru a se apropia de ele și le furau ceasurile, portofelele sau alte obiecte de valoare.

Capii bandei locuiau în vile luxoase din Țăndărei, în timp ce copiii și nepoții lor - mulți minori - duceau un trai modest în Getafe, Parla sau Madrid.

Furturile aveau însă loc în alte orașe, multe aflate la sute de kilometri distanță, cu precădere în Malaga și alte localități turistice. Obiectele furate de minori erau predate unor șefi ai bandei, care le vindeau în Madrid și trimiteau banii în România.

Potrivit anchetatorilor, valoarea obiectelor furate era, în medie, de 10.000 de euro, însă unele, precum ceasuri de lux, ajungeau și la 45.000 de euro.

Așa a acumulat banda de hoți o avere de peste 1 milion de euro, bani trimiși la Țăndărei, unde șefii grupării au cumpărat 335 de mașini de lux, 10 vile.

Toate acestea, alături de mai multe telefoane mobile scumpe și zeci de bijuterii au confiscate de polițiști.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO