Atac în timpul unei ceremonii politice la Kabul. 27 de morți și 29 de răniți

Ultima actualizare: 06-03-2020 20:12
Kabul
Getty

Cel puţin 27 de oameni au murit, printre care femei şi copii, şi 29 au fost răniţi în atacul care a avut loc vineri în timpul unei ceremonii politice la Kabul, a informat Ministerul afgan al Sănătăţii, potrivit Reuters şi AFP.

"27 de trupuri neînsufleţite şi 29 de răniţi transportaţi de ambulanţe... până acum", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Wahidullah Mayar, adăugând că numărul victimelor ar putea creşte.

Înainte de aceasta, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan informa despre cel puţin 18 persoane rănite, anticipând la rândul său o creştere a numărului de victime.

Un bărbat înarmat a atacat participanţii la reuniunea politică ce avea loc la Kabul, la care erau prezenţi importanţi oameni politici afgani, printre care Abdullah Abdullah, care a scăpat fără a fi rănit din atac, potrivit Agerpres.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul.

Talibanii au negat orice implicare în acest atac comis împotriva unei ceremonii de comemorare a lui Abdul Ali Mazari, politician din minoritatea hazara, ai cărei membri sunt majoritatea şiiţi, într-un Afganistan preponderent sunit.

Acest incident survine la mai puţin de o săptămână de la semnarea unui acord, sâmbăta trecută, la Doha, între SUA şi talibani, care deschide calea pentru o retragere completă a trupelor străine din Afganistan în 14 luni, în schimbul unor garanţii din partea insurgenţilor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO