Varianta Omicron a coronavirusului ar putea fi dominantă în Europa până în ianuarie
Noua variantă Omicron a noului coronavrus ar putea deveni dominantă în infecţiile cu coronavirus în Europa, până în ianuarie, avertizează miercuri preşedinta Comisiei Europene (CE).
Tot ea a subliniat că există, în prezent, suficiente vaccinuri anti-Covid pentru toţi europenii, relatează AFP, transmite News.ro.
Având în vedere creşterea rapidă a cazurilor, ”ştiinţa ne spune să ne aşteptăm ca omicron să fie noua variantă dominantă în Europa până la jumătatea lui ianuarie”, a anunţat, în Parlamentul European (PE), la Strasbourg, Ursula von der Leyen.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că varianta Omicron se răspândeşte ”într-un ritm pe care nu l-am mai văzut la vreo altă variantă” şi a îndemnat la folosirea tuturor instrumentelor anti-Covid în vederea evitării ca sistemele de sănătate europene să fie copleşite rapid, odată cu apropierea sărbătorilor de la sfârşitul anului.
”Însă în cursul anului care a trecut, noi am muncit din greu şi am împlinit multe lucruri, iar, de aceea, Europa se află acum într-o poziţie mai bună pentru a lupta împotriva virusului SARS-CoV-2”, a subliniat preşedinta CE cu o zi înaintea unui summit al liderilor europeni, la Bruxelles.
”În primul rând, avem destule doze de vaccin (anti-Covid) pentru fecare european, acum”, a subliniat Ursula von der Leyen.
Ea reiterează că 66,6% din populaţia UE a fost vaccinată complet împotriva Covid-19 şi că, pentru moment, vaccinarea cu un ”booster” ”este cea mai bună protecţie împotriva noii variante”.
”Lucrul cel mai bun acum este să creştem numărul persoanelor vaccinate în Europa cât mai rapid posibil”, pentru că ”preţul pe care-l vom plăti pentru că oamenii nu sunt vaccinaţi va continua să crească”, iar sărbătorile de Crăciun vor fi umbrite din nou de epidemie, prin închiderea şcolilor şi activităţilor, insistă preşedinta Comisiei.