Vaccinul produs de Johnson&Johnson împotriva Covid-19 are o eficacitate globală de 66%

29-01-2021 20:40


Vaccinul produs de Johnson&Johnson împotriva Covid-19 are o eficacitate globală de 66%

Vaccinul împotriva Covid-19 produs de compania Johnson&Johnson are o eficacitate globală de 66% și de 85% în prevenirea formelor grave.

Vaccinul a fost produs de compania Janssen Pharmaceutica, filiala belgiană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson, conform Reuters.

Testele clinice au fost efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, a anunţat vinery reprezentanții companiei.

În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai la 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronaviruslui.

Acest vaccin, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Spre deosebire de vacinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia.

Johnson & Johnson va solicita săptămâna viitoare Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) autorizarea vaccinului său în SUA. Compania farmaceutică s-a angajat să furnizeze 100 de milioane de doze de vaccin pentru SUA până la finele lunii iunie şi circa 200 de milioane de doze Uniunii Europene până la sfârşitul anului, cu primele livrări pentru blocul comunitar în luna aprilie.

EMA anticipează că va primi "în curând" o cerere de autorizare pentru vaccinul Johnson&Johnson

 

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat vineri că se aşteaptă să primească "în scurt timp" o cerere de autorizare condiţionată în UE a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Johnson&Johnson, relatează AFP.

"Tocmai am auzit câteva rezultate promiţătoare despre vaccinul Janssen, cu speranţa ca acesta să ne fie supus în scurt timp spre aprobare", a declarat Emer Cooke, directoarea executivă a EMA, cu sediul la Amsterdam, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Vaccinul Johnson&Johnson este în prezent supus unei "examinări continue", care permite EMA să analizeze datele privind siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor pe măsură ce ele apar, înainte chiar ca o cerere oficială de autorizare să fie depusă de fabricant.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO