Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Novavax a dovedit o eficiență de 89%. Care este vulnerabilitatea sa

29-01-2021 07:17


coronavirus

Studiile clinice ale vaccinului anti-COVID-19 Novavax au arătat o eficacitate de 89,3%, a anunţat joi compania într-un comunicat în care dă publicităţii rezultatele studiilor din faza a treia, etapă în care au fost implicate peste 15.000 de persoane.

"NVX-CoV2373 are potenţialul de a juca un rol important în rezolvarea acestei crize globale de sănătate publică", a declarat CEO-ul companiei, Stanley Erck, potrivit Agerpres.

Vestea mai puţin pozitivă este dată de anunţul potrivit căruia acest vaccin este mult mai puţin eficient împotriva variantei noului coronavirus identificate pentru prima dată în Africa de Sud, pe care oamenii de ştiinţă o consideră mai contagioasă.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi că este o veste bună faptul că vaccinul Novavax s-a dovedit a fi eficient în studiile din Regatul Unit.

"Autoritatea noastră de reglementare a medicamentelor va evalua acum vaccinul, care va fi produs în Teesside (nordul Angliei). Dacă va fi aprobat, avem o comandă de 60 de milioane de doze", a scris pe Twitter premierul britanic.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO