Uraganul Isaias va ajunge la categoria 1. „Ne place când plouă așa”

Ultima actualizare: 03-08-2020 10:25

Americanii care locuiesc pe coastele Floridei se pun la adăpost din calea unei furtuni tropicale, care a răvășit deja insulele Bahamas.

Potrivit meteorologilor, în următoarele ore furtuna ar urma să crească în intensitate, și să devină un uragan de categoria 1.

Pe plaja din Miami nu a fost un weekend de lenevit la plajă, ci unul care i-a trimis pe mulți la adăpost. Unii au fost prinși însă cu garda jos.

Localnic:Știam că va fi o furtună, dar speram să înceapă puțin mai târziu. Nu m-am așteptat că vremea să se schimbe așa brusc, în doar câteva secunde.”

Cu toate acestea, ploaia torențială care anunța sosirea furtunii tropicale Isaias nu i-a oprit pe unii americani să facă sport.

Localnic: „Ne place când plouă așa. Vremea e schimbătoare în Miami și nu știi la ce să te aștepți de la o oră la alta. A fost o aventură grozavă (să ne plimbăm cu bicicleta)."

În schimb, alți oameni și-au petrecut ziua umplând saci cu nisip pentru a-și ridica baricade, în cazul unor posibile inundații provocate de furtuna tropicală Isaias. Cei care locuiesc în apropierea orașului Miami știu cât de ușor e ca apa să le intre în casă în urma unor ploi abundente.

Chiar dacă există posibilitatea că furtuna tropicală să-și schimbe traiectoria în ultimul moment, localnicii vor să fie pregătiți pentru orice situație.

Localnic: „Nu poți prezice cu exactitate vremea. Te pregătești, îți faci provizii de conserve și apă și speri să nu fie foarte grav.”

Guvernatorul Floridei i-a sfătuit pe localnici să își facă provizii pentru toată săptămâna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO