Universitate de Medicină de prestigiu, acuzată că a micșorat notele de admitere ale femeilor
Universitatea de Medicină din Tokyo este acuzată ca a fraudat rezultatele examenelor pentru a micșora numărul candidaților de sex feminin admiși, relatează BBC.
Potrivit Yomiuri Shimbun, care este unul dintre cele mai importante ziare din țară, universitatea a început să modifice rezultatele încă din 2011 pentru a se asigura că procentul femeilor admise este de sub 30%. Ziarul a publicat raportul joi, pe 1 august declanșând un adevărat scandal.
Potrivit surselor ziarului, citate de BBC, oficialii ar fi adoptat o înțelegere prin care să reducă numărul femeilor admise pentru că acestea nu ar practica medicina după terminarea studiilor.
”Multe femei care au absolvit medicina ajung să renunțe la practicarea profesiei de medic pentru a da naștere copiilor și pentru a-i crește”, a afirmat o sursă.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Mai mult de atât, criticii susțin că acuzațiile sunt chiar ironice, după ce prim-ministrul Shinzo Abe a declarat că militează pentru sporirea implicării femeilor în forța de muncă.
Dezvăluirea a creat revoltă în rândul internauților care au învinuit Guvernul Japoniei.
În 2010, înainte de introducerea măsurii, procentul participării studentelor era de aproximativ 40%.
Reprezentanții universitații au răspuns acuzațiilor, spunând că vor investiga dacă există un caz de discriminare.
În ultimul an, rapoartele arată că în cele două sesiuni de admitere, numai 30 de femei au fost acceptate, iar restul locurilor au fost ocupate de 141 de bărbați.
Scandalul are un impact național pentru că participarea crescută a femeilor în forța de muncă a devenit o problemă cheie în Japonia în ultimii ani, mai ales în profesiile de experți.
Cercetările arată că numai 12,4% legiuitori, înalți funționari și manageri sunt femei.
Universitatea din Tokyo se află deja sub investigație, în urma acuzațiilor că l-ar fi mituit pe Futoshi Sano, un membru important din Ministerul Educației, cerând să ajute instituția să primească acces la fonduri, în schimbul garantării unui punctaj bun la examenul de admitere al fiului său.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!