Ungaria a lansat o campanie antieuropeana. Ce intrebari contine chestionarul "Sa oprim Bruxelles-ul!" primit in fiecare casa


Ultimul update: Miercuri 05 Aprilie 2017 07:02
Data publicarii: Duminica 02 Aprilie 2017 20:14
Categorie: Stiri externe

Ungaria a lansat o campanie antieuropeana si le cere cetatenilor parerea privind politicile Bruxelles-ului, care, sustine Guvernul Orban, ameninta independenta tarii.

Ca sa fie limpede, chestionarul a fost intitulat "Sa oprim Bruxelles-ul!". Si a fost trimis fiecarei familii din Ungaria, a anuntat un inalt oficial guvernamental.

"Urmează mari decizii si lupte, iar Ungaria poate sa iasa victorioasa doar daca are sustinerea intregii tari", a explicat Bence Tuzson, ministru de stat din cabinetul Orban, responsabil pentru comunicarea guvernamentala, la lansarea campaniei "Sa oprim Bruxelles-ul!"

Chestionarul are sase intrebari, in special privind migratia.

"Ce ar trebui sa faca Ungaria atunci cand, in pofida unei serii recente de atacuri teroriste în Europa, Bruxelles-ul vrea sa o oblige să lase migrantii sa intre liberi?", este una dintre intrebarile ce are ca variante de raspuns - "permite ca acesti migranti sa circule liber in tara" sau "ii tine sub supraveghere, asteptand ca autoritătile sa se pronunte in cazul lor".

Guvernul Viktor Orban a ordonat plasarea in detentie a migrantilor la frontiera - unde sunt amenajate tabere de containere - pana cand autoritatile se pronunta asupra cererilor de azil. Dar, comisarul european pentru migratie a cerut Ungariei sa se conformeze normelor europene in privinta solicitantilor de azil.

Dimitris Avramopoulus, comisar UE pentru Migratie: "Voi, maghiarii, ati luptat in trecut pentru o Europa fara frontiere, pentru libertatea de miscare, asa ca nu am vrea sa ne intoarcem la "fortareata Europa".

O alta intrebare a chestionarului "Sa oprim Bruxelles-ul!" se refera la ONG-urile internationale care, potrivit Guvernului, sustin imigratia ilegala sau se amesteca scandalos in afacerile interne ale tarii.

De luni de zile, Executivul de la Budapesta incearca sa reprime diferite ONG-urile pe care le descrie drept "politice" sau formate din "militanti mercenari". In centrul criticilor se afla in special organizatiile fondate de miliardarul de origine ungara George Soros. Nu a scapat nici Universitatea Central Europeana, finantata, de asemenea, cu banii fundatiei Soros.

Premierul Orban a acuzat institutia de invatamant superior ca a "trisat" in procesul de acordare a diplomelor si ca incalca reglementarile ungare.

Michael Ignatieff, presedinte si rector CEU: "Niciodata nu vom inchide aceasta Universitate. Vreau sa fiu bine inteles: Aceasta Universitate este si va fi mereu in deplina conformitate cu fiecare reglementare din legea maghiara."

Se inaspresc controalele la granite, in UE, de saptamana viitoare. Avertismentul lansat de Politia Romana de Frontiera
UE vrea sa dicteze conditiile negocierilor de Brexit.
VIDEO PROTVPLUS.RO