Unde se afla cel mai vechi restaurant din lume. Nu a fost inchis niciodata de aproape 300 de ani

Ultima actualizare: 06-05-2016 06:37

Cel mai vechi restaurant din lume inca isi deschide usa in fiecare zi zecilor de clienti care vin nerabdatori sa guste din traditionalul porc de lapte la cuptor.

Casa Botin se afla in inima Madridului si dateaza din 1725. A fost freceventat de-a lungul timpului de autori cunoscuti si apare chiar intr-una didntre povestirile lui Ernest Hemingway. Porcul de lapte la cuptor asezonat cu cimbru, usturoi si ulei de masline este specialitatea localului. Reteta dateaza de mai bine de doua secole. Mancarea se rumeneste numai intr-un cuptor cu lemne, care a devenit de curand o alta atractie pentru turisti.

Jose Gonzales, patronul localului: “Urmarim reteta bunicului meu, asa cum a fost preparat intotdeauna. Pentru a coace un bun porc de lapte la cuptor este nevoie de un cuptor cu lemne."

Cladirea a fost construita in 1590, pe timpul cand oamenii veneau de acasa cu ingrediente si isi preparau singuri mancarea acolo. De atunci, nume importante ale istoriei i-au trecut pragul. Localul era preferat de autorul Ernest Hemingway si tot acolo a lucrat si Francisco de Goya, celebrul pictor spaniol al secolului al 18 lea.

Istoria care invaluie restaurantul nu poate fi insa comparata cu crama care se afla sub local. Pastreaza, pline de praf, zeci de sticle de vin care sunt atat de vechi incat au devenit relicve de muzeu.

Desi exista restarante cu o vechime mult mai mare decat a celui spaniol, localul din Madrid a fost singurul care a indeplinit toate conditiile impuse de Cartea Recordurilor: sa nu isi fi intrerupt activitatea din ziua in care a fost deschis si sa nu-si fi schimbat numele sau locatia intre timp. Restaurante din secolul al XV-lea si al XVI-lea inca se mai gasesc in Franta, Germania sau Anglia.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO