Momentul in care un spital de copii din Siria e bombardat de fortele guvernamentale. Assad nu renunta la orasul Alep

Ultima actualizare: 05-05-2016 07:13

Imagini tulburatoare vin din Siria, tara sfasiata de 5 ani de zile de un teribil razboi civil.

Postul britanic Channel 4 a obtinut imaginile surprinse de camerele de supraveghere din spitalul de pediatrie din Alep, lovit saptamana trecuta de o racheta lansata dintr-un avion de lupta al guverrnului Assad.

Ora locala 21:38. Personalul spitalului de copii Al-Quds - situat intr-o zona controlata de rebeli - se pregateste pentru garda de noapte. 4 minute mai tarziu, o enorma explozie spulbera edificiul. Cadrele medicale se precipita pe coridoare, anticipand victime numeroase.

In imaginile de dinainte de explozie il vedeam pe pediatrul Mohammed Maaz, care tocmai iesise din sectia de terapie intensiva si strabatea un culoar.

N-a mai aparut dupa deflagratie. Se numara printrre cele 50 de victime ale bombardamentului: pacienti, rude ale acestora, personal medical.

Pe masura ce praful ridicat de explozie se aseaza, iar imaginea se clarifica, vedem supravietuitori care se misca aidoma unor fantome. Incearca sa iasa din cladirea avariata. O sora medicala duce in brate un nou-nascut, civili incearca sa acorde primul ajutor.

Fortele presedinteleui Assad par sa se inversuneze asupra orasului Alep. In opinia observatorilor,regimul vrea sa impinga populatia catre exod ca sa poata lansa o operatiune militara de anvergura pentru a recupera orasul de sub controlul rebelilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO