Un tânăr riscă să ajungă la închisoare. Ipostaza în care a filmat un cerșetor român


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 18 Aprilie 2018 13:31
Categorie: Stiri externe
Kanghua Ren

Un ”youtuber” popular din Barcelona ar putea ajunge la închisoare, după ce a filmat un videoclip în care a obligat un bărbat fără adăpost, de origine română, să mănânce biscuiți umpluți cu pastă de dinți.

Kanghua Ren, cunoscut în mediul online sub nickname-ul ReSet, are peste un million de urmăritori pe platforma Youtube. Tânărul a stârnit revolta internauților, după ce a filmat un material video în care îi oferă unui om fără adăpost, de origine română, biscuiți umpluți cu pastă de dinți. Incidentul a avut loc în luna ianuarie a anului trecut, scrie The Telegraph.

“Poate că am mers prea departe cu acest gest, dar să privim partea bună a lucrurilor: acum are dinții curați. Cred că nu s-a mai îngrijit de igiena sa orală de când a devenit sărac,” a declarat tânărul, la momentul respectiv.

Pentru materialul video, tânărul a câștigat peste 2.000 de lire din partea Youtube pentru reclama făcută produsului. În urma gestului său, Kanghua Ren este acuzat de lezare a integrităţii morale a bărbatului, procurorii spanioli solicitând o pedeapsă de doi ani de închisoare. De asemenea, Kanghua Ren ar putea fi obligat să plătească daune morale în valoare de 30.000 de euro bărbatului din înregistrare.

Victima farsei, identificat de autoritățile spaniole ca Gheorghe L, în vârstă de 52 de ani, a declarat că după ce a mâncat biscuiții că i s-a făcut rău: “Aproape imediat mi s-a făcut rău și am vomitat”.

“Oamenii exagerează. Dacă farsa i-ar fi fost făcută unei persoane “normale”, nimeni nu ar mai fi ripostat,” a mai adăugat  ReSet, după ce fanii săi i-au atras atenția asupra gestului.

După ce incidentul s-a inflamat, tânărul a încercat să îndrepte situația, având intenția să petreacă noaptea alături de bărbatul fără adăpost pentru a înțelege condițiile sale de viață, însă, un martor a chemat poliția. Potrivit procurorilor, Kanghua Ren ar fi încercat să cumpere tăcerea românului, pentru a-și reface imaginea online.

Nu este primul gest de acest fel al tânărului. Acesta ar fi oferit mai multe sandwich-urilor umplute cu excremente de pisică copiilor și pensionarilor, au mai declarat procurorii.

Gheorghe L. a declarat, pentru El Pais, că în timpul regimului ceaușist a făcut închisoare și a fost și internat și într-un sanatoriu de psihiatrie, fără să știe de ce.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Telegraaf

VIDEO PROTVPLUS.RO