Un submarin rusesc a aparut la 50 km de o capitala europeana. Comandant militar: "Situatia s-a deteriorat"

Dată publicare: 18-10-2014 14:09
Dată actualizare: 21-10-2014 06:43


submarin rusesc din clasa Kilo

Un submarin militar strain, probabil rus, a fost semnalat in Marea Baltica, in apropierea capitalei Suediei

Autoritatile de la Stockholm au mobilizat importante forte militare pentru localizarea submersibilului, potrivit Sky News, citat de Mediafax. Armata suedeza a declansat „vanatoarea”, utilizand nave militare, elicoptere, avioane si 200 de militari pentru localizarea submarinului suspect observat in apropierea insulelor din largul orasului Stockholm.

"Am initiat o vasta operatiune de recunoastere, mobilizand nave, elicoptere si efective terestre", a declarat un comandant militar suedez, Jonas Wikstroem, citat de Sky News. Primele imagini cu cautarile au aparut deja pe retelele sociale.

 

 

Presa suedeza relateaza ca Rusia a intensificat activitatile militare in Marea Baltica, in contextul tensiunilor cu NATO cauzate de criza din Ucraina. La inceputul lunii octombrie, un avion de vanatoare rus s-a apropiat periculos de mult de o aeronava de recunoastere suedeza.

Un submarin nuclear rusesc a luat foc. Nivelul radioactivitatii, in limitele normale

"Situatia s-a deteriorat in Marea Baltica", a admis Jonas Wikstroem. Surse citate de cotidianul italian Corriere della Sera afirma ca submarinul militar observat in apropierea litoralului suedez ar putea fi de tip Kilo, provenind de la bazele navale ruse Kronstadt sau Baltiisk.

Operatiune va continua de-a lungul zilei de sambata, a anuntat purtatorul de cuvant al fortelor armate suedeze, Jesper Tengroth, citat de ziarul The Local. Acesta spune ca informatia privind submarinul provine din surse de incredere. Submersibilul ar fi fost depistat la doar 50 de kilometri de Stockholm, in zona Kanholmsfjärden.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO