Un român de 23 de ani a reușit să evadeze dintr-o închisoare italiană. Modul spectaculos în care a scăpat

Ultima actualizare: 11-01-2022 16:01
Un român de 23 de ani a reușit să evadeze dintr-o închisoare italiană. Modul spectaculos în care a scăpat
Getty

Un român în vârstă de 23 de ani a reușit să evadeze, în noaptea de luni spre marți, din închisoarea Bellizzi din Avellino, Italia, informează Corriere del Mezzogiorno.

Alături de român, din penitenciarul italian a fugit și un cetățean marocan, închis pentru legături cu organizații teroriste. Un al treilea deținut a fost prins în curtea închisorii.

După câteva zile de "muncă", infractorii au reușit să facă o gaură în peretele exterior al celulei lor. Apoi, luni noapte, la ora 01:00, după ce au făcut o frânghie din cearșafuri, cei trei au coborât în curtea închisorii.

Românul și marocanul au reușit să evadeze, însă cel de-al treilea deținut, un bărbat din Europa de Est, a fost prins de către gardieni.

Cei doi fugari au fost dați în urmărire generală.

Conform sursei citate, marocanul are 41 de ani. El este cunoscut pentru legăturile pe care le are cu o organizație teroristă islamică.

"Marocanul face parte dintr-o organizație teroristă și are de executat o pedeapsă de 27 de ani de închisoare", a declarat Aldo Di Giacomo, secretar general al Sindicatului Poliției Penitenciare.

"Se pare că a existat un plan de evadare bine organizat care a implicat și o mașină care îi aștepta lângă închisoare, ceea ce le-a permis celor doi fugari să dispară repede, profitând și de numărul redus de agenți de serviciu de la ora respectivă", a precizat acesta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO