Un om a murit iar 15 au ajuns la spital, în SUA, după ce au mâncat morcovi organici contaminați cu E. coli
Un focar de E. coli a infectat în America zeci de persoane care au mâncat morcovi organici la pungă, iar o persoană a murit din cauza infecției.
În total, 39 de persoane au fost infectate și 15 au fost spitalizate în 18 state, după ce au mâncat morcovi organici vânduți de Grimmway Farms, au anunțat, duminică, Centrele federale pentru controlul și prevenirea bolilor, potrivit PBS, care citează Associated Press.
Grimmway Farms, cu sediul în Bakersfield, California, a rechemat produsele, care includeau morcovi organici întregi și de tip ”baby”, vânduți în pungi sub mai multe mărci, printre care 365, Cal-Organic, Nature's Promise, O-Organics, Trader Joe's și Wegmans.
Morcovii nu se mai află în magazine, dar Centrul de Control al Bolilor din SUA (CDC) a avertizat consumatorii să nu consume morcovii din pungi rechemați și să își verifice frigiderele sau congelatoarele și să arunce orice morcov care se potrivește descrierii.
Majoritatea persoanelor infectate locuiesc în New York, Minnesota și Washington, urmate de California și Oregon, deși au fost raportate infecții în state din întreaga țară, potrivit CDC.
În ultimele luni au existat mai multe focare de E. coli. În octombrie, peste 100 de clienți ai McDonald's s-au îmbolnăvit în urma unei epidemii de E. coli în SUA, legată de ceapa tăiată felii.
În Marea Britanie, o persoană a murit în urma unei epidemii de E. coli în iunie, legată de salată, care a îmbolnăvit cel puțin 275 de persoane. În luna aprilie, nucile organice au îmbolnăvit consumatori din 19 state cu infecții cu E. coli.
În ciuda numărului de focare recente, experții spun că aprovizionarea cu alimente este, în general, sigură, deși nu au existat progrese prea mari în limitarea infecțiilor cauzate de E. coli.
Morcovii organici pentru copii returnați au date limită de consum cuprinse între 11 septembrie și 12 noiembrie, potrivit U.S. Food and Drug Administration.
Simptomele infecției cu E. coli încep, de obicei, la trei până la patru zile după consumul bacteriei și includ crampe stomacale severe, diaree, care este adesea sângeroasă, și vărsături.
Persoanele cu simptome severe ale unei infecții cu E. coli ar trebui să solicite asistență medicală și să spună furnizorului ce au mâncat, a transmis CDC.
Bacteria E. coli poate provoca infecții grave și uneori fatale la copiii mici, persoanele în vârstă și cele cu sisteme imunitare slăbite, potrivit FDA.