Un nou record global de creştere a cazurilor de coronavirus, raportat de OMS
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat un nou record global de creştere a cazurilor de coronavirus: peste 228.000 într-o singură zi.
Cele mai mari cifre vin din Statele Unite, Brazilia, India și Africa de Sud. În aceste condiții, specialiștii cred că cifrele pandemiei sunt în realitate mult mai mari. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite şi Politehnica din Massachussets au proiectat că numărul infecţiilor este de fapt de zece până la 12 ori mai mare decât cazurile confirmate, ceea ce înseamnă peste „700.000 de infecţii pe zi”.
Vizibil tulburat, directorul OMS a lansat o nouă pledoarie emoționantă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS): „Prieteni, nu vă lăsăți amăgiți, cea mai mare amenințare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine, ci mai degrabă lipsa de conducere responsabilă și solidaritate. E o tragedie care ne pune în situația de a pierde mulți prieteni, mulți apropiați. Elementele de care aveam cea mai mare nevoie sunt direcția corectă dată de conducători, participarea comunitații și solidaritatea colectivă”.
În Statele Unite, avem ziua și recordul. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate în laborator peste 66.000 de cazuri. În multe dintre statele cu focare grave, oamenii stau cu orele la coadă pentru testare. Cam o treime dintre teste sunt pozitive. Cele mai multe spitale sunt pe punctul de a-și atinge capacitatea maximă.
Lauren Leander, asistentă medicală, Arizona: „Suntem atât de suprasolicitaţi şi aglomeraţi încât am ajuns în punctul în care suntem pe cale să compromitem siguranţa pacienţilor. Lucrurile au luat cu siguranţă o întorsătură proastă de când statul s-a redeschis”.
În spitalele din Florida, Carolina de Sud, Arizona, Texas și Georgia sunt pe sfârșite echipamentele de protecție, ventilatoarele și paturile la terapie intensivă.
Deborah Burger, co-președinte al Național Nurses United: „A fost destul timp pentru a plănui următoarele etape și a lua măsuri. Dar nu s-a întâmplat asta”.
Mai bine de jumătate dintre cei depistaţi pozitiv au vârste între 18 şi 40 de ani. De pildă, un texan de numai 30 de ani a murit din cauza virusului, de care s-a molipsit la o petrecere.
Dr. Jane Appleby, Methodist Hospital, San Antonio: „Credea că boala asta e o farsă. Se considera tânăr și invincibil. Spre sfârșit, i-a mărturisit asistentei că a făcut o mare greșeală”.
În acest timp, impasibil la potopul de avertismente și apeluri, președintele Trump își afiseza dezacordurile cu epidemiologul Anthony Fauci. Cei doi nu s-au mai întâlnit față în față de peste cinci săptămâni.
Donald Trump: „Doctorul Fauci este un om cumsecade, dar a și făcut o groază de greșeli”.
În timp ce doctorul Fauci lansează avertismente tot mai sumbre, Trump se încăpățânează să vadă partea plină a paharului.
Donald Trump: „99% dintre cei infectați nu pățesc nimic”.
Florida are 9.000 de noi infectari zilnic, o creștere cu 1.200% față de momentul în care a redeschis activitățile, cu două luni în urmă.
Dr. Peter Hotez, director, Texas Children's Hospital for Vaccine Development: „Avem de-a face cu o lipsă a înțelegerii ori a conștientizării faptului că ne zbatem într-una dintre cele mai grave crize de sănătate publică din istoria națiunii noastre”.
În mare măsură, de vină pentru această extrordinara rată de răspândire sunt deplasările masive cu ocazia Zilei Naționale.
Sursa: Pro TV
Etichete: OMS, coronavirus, anthony fauci, SUA; Donald Trump,
Dată publicare:
11-07-2020 18:27