Trump l-a grațiat pe prietenul său, Roger Stone, care fusese condamnat la 3 ani de închisoare

Dată publicare: 11-07-2020 10:40
Dată actualizare: 11-07-2020 10:48


Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump l-a grațiat pe prietenul său Roger Stone, care era condamnat la închisoare, după ce a mințit Congresul.

 

În februarie, Stone a fost condamnat la 40 de luni de închisoare în cadrul anchetei privind ingerinţa rusă în campanie prezidenţială din 2016, a făcut cunoscut vineri Casa Albă, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Astăzi, preşedintele Donald J. Trump a ordonat o măsură de clemenţă executivă pentru a-i comuta pedeapsa nedreaptă lui Roger Stone", a anunţat Casa Albă într-un comunicat, adăugând că acest vechi prieten al preşedintelui, "victimă a unei farse ruseşti", este de acum înainte "un om liber".

Pedeapsa cu închisoarea pe care trebuia să o efectueze Roger Stone, găsit vinovat în noiembrie că a minţit Congresul şi că a exercitat presiuni asupra martorilor, urma să înceapă săptămâna viitoare.

FOTO: Roger Stone

Imediat după condamnarea lui Stone, Donald Trump a explicat că intenţionează să îl graţieze pe fostul său colaborator în vârstă de 67 de ani, un controversat consilier politic cunoscut pentru stilul său colorat şi tatuajul cu Richard Nixon de pe spate

 

Sursa: C.M.


VIDEO PROTVPLUS.RO