Un nou incident șocant în Franța. Un preot ortodox a fost împușcat la Lyon

31-10-2020 18:16

Un nou atac șocant alertează Franța. Un preot ortodox de naţionalitate greacă a fost împușcat sâmbătă după-amiaza la Lyon. 

UPDATE: Un suspect a fost arestat în urma incidentului a declarat o sursă din cadrul poliţiei, dar care nu a putut confirma dacă persoana reținută este atacatorul.

Evenimentele au avut loc pe strada Saint-Lazare, în al șaptelea arondisment al orașului, la nivelul Bisericii Ortodoxe Grecești, scrie BMFTV.

Un individ a tras două focuri cu o puşcă de vânătoare, nimerindu-l pe preot în abdomen.

Preotul "îşi închidea biserica", a precizat sursa, adăugând că acesta este în stare gravă.

"Forţele de securitate şi salvare sunt acolo: Evitaţi zona şi urmaţi instrucţiunile autorităţilor", a declarat Ministerul de Interne pe Twitter.

Potrivit Reuters, un oficial guvernamental grec l-a identificat pe preot ca fiind Nikolaos Kakavelakis.
 

Incidentul vine la doar câteva zile după ce un bărbat înarmat cu un cuțit a ucis joi trei persoane într-o biserică din Nisa, oraș situat în sudul Franței. Una dintre victime a fost găsită decapitată în Biserică.

De asemenea, în urmă cu două săptămâni, un profesor de istorie a fost decapitat de un cecen pentru vina de a le fi arătat elevilor caricaturi cu profetul Mohammed.

Musulmani din întreaga lume au criticat Franţa pentru că a apărat dreptul de a publica caricaturi înfăţişându-l pem profet.

Miniştri din guvernul francez avertizaseră că ar putea avea loc şi alte atacuri militante islamiste.

Franţa se află în izolare de vineri pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19. Totuşi, guvernul a făcut o derogare până luni inclusiv pentru lăcaşele de cult pentru a sărbători Ziua Tuturor Sfinţilor.

După atacul de la Nisa, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat suplimentarea de la 3.000 la 7.000 a soldaţilor pentru operaţiunea Sentinel pentru a proteja lăcaşele de cult şi şcolile.

Acestora li se vor adăuga aproximativ 7.000 de membri ai forţelor de ordine, dintre care jumătate jandarmi în rezervă, care vor fi puşi la dispoziţia prefecţilor de luni pentru a asigura securitatea.

Tags: lyon, atac, franța,


VIDEO PROTVPLUS.RO