Un nou filmulet de propaganda lansat de Statul Islamic. Orasele populare in care ameninta ca vor comite atentate teroriste

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
Statul Islamic

Statul Islamic continua amenintatile la adresa SUA, desi incepe sa piarda teren in Irak. In unul dintre recentele clipuri de propaganda, jihadistii anunta ca vor avea loc noi atentate in San Francisco si Las Vegas.

Militantii ISIS au laudat atacul din Orlando, comis de Omar Mateen, care a ucis 49 de persoane, dupa ce a intrat intr-un club de noapte si a deschis focul. In apelul la 911, barbatul a recunoscut atunci ca are legaturi cu Statul Islamic.

In imagini, apar simboluri importante pentru cele doua orase americane, inclusiv podul Golden Gate, dar si filmari din zone aglomerate ale Las Vegasului.

Clipul contine si imagini cu Omar Mateen, dar si cu supravietuitori care fugeau din clubul Pulse ca sa scape in viata.


Victorie decisiva in fata jihadistilor: orasul Fallujah, eliberat in intregime

Desi continua sa ameninte lumea occidentala, Statul Islamic pierde teren chiar la el acasa. Luni, fortele armate irakiene au eliberat in intregime orasul Fallujah, dupa 2 ani in care teroristii au pus stapanire pe el.

Fortele irakiene au eliberat total duminica Fallujah, oras in vestul Irakului aflat sub controlul jihadistilor din gruparea Statul Islamic (SI) din ianuarie 2014, relateaza AFP.


"Astazi, comandantul operatiunilor la Fallujah, generalul Abdelwahab al-Saadi, anunta ca orasul a fost eliberat dupa preluarea controlului asupra cartierului Al-Jolan de catre fortele de elita antitero", a indicat agentiei franceze de presa un purtator de cuvant al fortelor irakiene, Sabah al-Noman, conform Agerpres.

"Al-Jolan, care era ultimul bastion al Daesh (acronimul arab al Statului Islamic) in oras, este in prezent la adapost de aceasta grupare terorista", a adaugat purtatorul de cuvant citat. "Nu le-au trebuit mai mult de doua ore fortelor antitero (CTS) pentru a-si adjudeca acest cartier si Statul Islamic nu a tras un singur foc de arma", ceea ce demonstreaza ca el fusese "infrant inainte de intrarea trupelor in cartier", a adaugat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO