42 de oameni au murit intr-o serie de atentate sinucigase, in Yemen. Atacurile au fost revendicate de Statul Islamic

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
Yemen - Agerpres

Cel putin 42 de persoane si-au pierdut viata luni intr-o serie de atentate sinucigase revendicate de gruparea Statul Islamic (SI).

Atacul ar fi fost indreptat impotriva unor militari intr-un fost bastion Al-Qaida din Yemen, potrivit unui oficial cu rang inalt din cadrul serviciilor medicale, citat de AFP, conform Agerpres.

Orasul "Al Mukalla a cunoscut cinci atentate sinucigase in patru cartiere", a declarat Ahmed Saeed bin Breyk, guvernatorul provinciei Hadramawt cu resedinta in aceasta localitate. Al Mukalla s-a aflat in mainile organizatiei Al-Qaida pana in aprilie inainte de a fi cucerita de fortele proguvernamentale.

SI, organizatie ultraradicala concurenta Al-Qaida, a revendicat aceste atacuri sinucigase, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste, SITE.

Seful serviciilor medicale din provincia Hadramawt, Riad al-Jalili, a declarat ca in aceste atacuri au murit 33 de soldati, o femeie si un copil, iar alte 25 de persoane au fost ranite.

Trei atentate cu bomba au vizat simultan puncte de control din orasul-port la Oceanul Indian la apusul soarelui, in timp ce militarii rupeau postul Ramadanului, a informat un responsabil din cadrul serviciilor de securitate.

In primul atac, un kamikaze pe motocicleta i-a intrebat pe soldati daca poate sa rupa postul alaturi de ei, inainte de a se arunca in aer, a spus el.

In alte doua cartiere ale orasului, doi kamikaze s-au apropiat pe jos de soldati dupa care si-au detonat centurile explozive.

La scurt timp, doi kamikaze au lansat un atac la intrarea intr-o tabara a armatei, potrivit responsabilului din cadrul serviciilor de securitate.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO