Un lider Al-Qaida denunta decapitarile SI si filmarea lor in scopuri propagandistice ca "barbara"

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57
David Haines

Un lider militar de rang inalt din cadrul filialei din Yemen a retelei teroriste Al-Qaida a denuntat decapitarile si a subliniat ca filmarea unei decapitari in scop de propaganda este "barbara", relateaza postul panarab Al Arabiya in pagina electronica.

Potrivit postului panarab, cu sediul la Dubai, in Emiratele Arabe Unite (EAU), Nasr bin Ali al-Ansi raspunde prin aceste declaratii inregistrate video unui reporter care a postat luni o intrebare in acest sens pe unul dintre conturile de Twitter ale gruparii.

Reporterul intreba daca A-Qaida "copiaza" tacticile rivalului sau principal, gruparea Statul Islamic (SI), care a proclamat un "califat" in teritorii din Irak si Siria pe care le-a cucerit si isí decapiteaza prozonierii. Al-Qaida isi executa, la randul ei, prizonierii.

"Filmarea si promovarea (decapitarilor) printre oameni, in numele islamului si jihadului, este o mare greseala si nu este acceptabila, indiferent de justificari", a declarat al-Ansi citat de Agentia AP. "Acest lucru este foarte barbar", a adaugat el.

Washingtonul a anuntat ca nu era la curent, inainte de operatiune, cu existenta unor negocieri avansate de eliberare a profesorului sud-african Pierre Korkie, potrivit ambasadorului american in Africa de Sud, citat de Reuters.

Korkie, in varsta de 56 de ani, si jurnalistul american Luke Somers, in varsta de 33 de ani, au fost impuscati in timpul raidului fortelor speciale americane.

Potrivit Washingtonului, cei doi au fost ucisi de catre rapitori, membri Al-Qaida in Peninsula Arabia (AQPA).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO