Un înalt oficial NATO denunță pericolul sabotajelor și atacurilor cibernetice. Rusia ar fi dispusă „să provoace suferințe”
Acte de sabotaj și atacuri cibernetice ar putea avea loc în următoarea perioadă, iar asta este un motiv de îngrijorare în NATO, iar Rusia pare tot mai dispusă la asemenea acțiuni, a avertizat un diplomat de rang înalt.
Potrivit înaltului diplomat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, în special Rusia pare să devină tot mai dispusă să ameninţe şi să provoace suferinţe prin acte de sabotaj în ţările membre ale Alianţei, a avertizat el în contextul reuniunii miniştrilor de externe din ţările membre de la Bruxelles, transmit agențiile dpa și Agerpres.
De asemenea, China, Iranul şi Coreea de Nord sunt active în privinţa atacurilor cibernetice. Beijingul, la fel ca Moscova, duce în prezent o campanie de răspândire de malware.
Alegeri 2024
20:49
Cote LIVE: Elena Lasconi 64%, Călin Georgescu 36%. Site-ul care l-a dat pe Trump președinte pune la bătaie o sumă uriașă
20:39
Kelemen Hunor: Coaliţia are scopul de a asigura o stabilitate politică şi de a-i izola pe cei cu ideologii neolegionare
19:36
Elena Lasconi: USR anulează Manifestaţia Pro-Europa de joi din Piaţa Victoriei. Care este motivul
19:19
Demers fără precedent pentru România. Ce transmit românilor cei mai importanți oameni de afaceri din țară
Obiectivul este de a realiza acte de spionaj, dar şi de a avea capacitatea de a cauza perturbări în cazul sporirii tensiunilor.
Rusia se concentrează pe infrastructura esenţială şi în special pe sistemele de control industrial, a adăugat diplomatul citat.
Acesta a amintit de un atac major, comis probabil de Iran, care a vizat Albania, stat membru al NATO. În acel atac a fost paralizat sistemul de control al frontierelor albaneze şi au fost difuzate online fişiere ale Ministerului de Interne.
Fişierele respective conţineau schimburi de mesaje pe e-mail între ofiţeri de poliţie, mărturii secrete şi documente Interpol.