Un criminal susține că și-a ispășit condamnarea pe viață după ce "a murit"


Ultimul update: Sambata 09 Noiembrie 2019 16:51
Data publicarii: Sambata 09 Noiembrie 2019 16:44
Categorie: Stiri externe
Japonia plănuieşte graţierea a 600.000 de condamnaţ

Un deținut american a cerut eliberarea sa din închisoare, pe motiv că și-a ispășit condamnarea pe viață după ce, la un moment dat, "a murit".

Benjamin Schreiber (66 de ani) a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat, după o crimă oribilă comisă în 1996.

Bărbatul a cerut, în instanță, să fie eliberat, pe motiv că și-a ispășit pedeapsa în momentul în care inima sa s-a oprit în timpul unei urgențe medicale, în urmă cu patru ani, scrie BBC.

Bărbatul a făcut septicemie, din cauza unor probleme la rinichi, dar medicii au reușit să-l resusciteze.

În cererea depusă anul trecut, deținutul a susținut că a fost resuscitat, fără ca el să-și dea acordul. El și-a revenit complet și a revenit în închisoare.

Un judecător i-a refuzat cererea, pe care a catalogat-o ca fiind "originală", dar "neconvingătoare".

Judecătorul i-a indicat deținutului că este "puțin probabil" să fi murit, din moment ce chiar el a semnat documentele legale pe care le-a depus în instanță, potrivit sursei citate.

Avocatul deținutului a făcut apel la decizie, iar, în această săptămână, Curtea de apel a menținut prima decizie în acest caz. În plus, judecătorii au anunțat că Benjamin Schreiber își va ispăși pedeapsa atunci când medicul legist îl va declara "mort".

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO