Un chinez milionar in dolari a daramat un intreg cartier din orasul sau natal. Ce a facut apoi e un exemplu de generozitate

Ultima actualizare: 30-11-2014 07:10
Xiong2

Xiong Shuihua, un milionar chinez, a daramat toate casele de lemn din cartierul in care s-a nascut si a construit, in schimb, case de lux pentru locuitori, dupa ce a asfaltat si strazile din zona.

Barbatul a povestit ca in copilarie, el si familia sa au fost mereu tratati bine de oamenii din Xinyu, un oras din sudul Chinei, asa ca a decis sa le intoarca favoarea, scrie Daily Mail.

La 54 de ani, Shuihua castiga milioane de dolari din afacerile pe care le are in industria otelului, asa ca nu s-a uitat la bani cand a decis sa construiasca un carier nou-nout, de la zero, pentru 72 de familii care traiesc acum in lux.

 

Mai mult, 18 familii, de care milionarul isi aduce aminte din copilarie, au primit vile in valoare totala de aproape 8 milioane de dolari. De asemenea, barbatul le-a promis trei mese pe zi locuitorilor mai in varsta sau celor care au venituri foarte mici.

"Am mai multi bani decat pot cheltui si nu am vrut sa uit de unde am plecat. Intotdeauna imi platesc datoriile si am vrut sa ma asigur ca oamenii care ne-au ajutat pe mine si familia mea isi vor primi rasplata", si-a motivat Xiong Shuihua gestul.

"Ii tin minte pe parintii lui. Erau oameni cu suflet bun carora le pasa si de altii, asa ca e formidabil ca si baiatul lor le-a dus mai departe bunatatea", a marturisit o batrana in varsta de 75 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO