Un celebru virusolog german încearcă să demonteze teoriile legate de transmiterea COVID-19

Dată publicare: 10-04-2020 07:43
Dată actualizare: 10-04-2020 08:06


coronavirus

Hendrik Streeck, virusolog celebru și directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, Germania, încearcă să demonteze o parte din teoriile despre transmiterea noului coronavirus.

 

Streeck a avut ca punct de referință noul său studiu desfășurat în Heinsberg, considerat „epicentrul” focarului de COVID-19 din Germania, potrivit RTL Today.

Echipa sa a finalizat cercetări substanțiale prin sondaje și investigații în case din regiunea Heinsberg, unde au fost raportate peste 1.400 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Orașul are o populație de aproximativ 250.000 de locuitori și a înregistrat 46 de decese.

Nu ar fi găsit virusul pe suprafețe

 

„Nu există niciun risc semnificativ de a lua boala atunci când mergeți la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă”, a transmis Streeck.

Profesorul spune că virusul nu a fost găsit pe suprafețe: „Când am luat probe de pe mânerele de la ușă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator”.

Hendrik Streeck susține că sunt șanse destul de mici ca virusul să se transmită prin contactul cu suprafețe contaminate.

„Pentru a contacta virusul ar fi necesar ca cineva să tușească în palmă, apoi să atingă mânerul de la ușă și imediat după o altă persoană să atingă mânerul și să-și atingă fața”, a mai spus acesta.

Tot mai multe teorii pe această temă

 

Cu toate acestea, există numeroase teorii despre modul în care se răspândește noul coronavirus, dar multe dintre acestea nu au fost confirmate în mod oficial.

Oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong susțin că pe hârtie virusul trăiește mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, nu mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: D.B.


VIDEO PROTVPLUS.RO