Un barbat din SUA a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare dupa ce a incercat sa-l otraveasca pe Barack Obama

20-05-2014 16:56


obama

Un american a fost condamnat luni la 25 de ani de inchisoare pentru ca a trimis scrisori cu ricina presedintelui Barack Obama, unui senator si unui judecator, a anuntat ministerul american al Justitiei.

James Everett Dutschke, in varsta de 41 de ani, instructor de arte martiale, a pledat vinovat in ianuarie, pentru "producere", "detinere ilegala" si "trimiterea agentului biologic ricina" in scrisori de amenintare, in special, adresate presedintelui american, potrivit Mediafax.

Un judecator federal din Mississippi, in sudul Statelor Unite, l-a condamnat de la 25 de ani de inchisoare, dar si la cinci ani de libertate supravegheata. Trei dintre scrisorile care contineau ricina si erau destinate lui Obama, senatorului republican din Mississippi Roger Wicker si unui judecator din acelasi stat, Sadie Holland, au fost descoperite inainte de a fi expediate.

Ricina este o otrava letala care se gaseste in semintele de ricin. Aceasta poate afecta persoanele care inhaleaza, inghit sau ating substanta, provocand simptome ca febra, tuse, transpiratie excesiva si exces de lichid la nivelul plamanilor.

Moartea victimei poate surveni in 36 - 72 de ore in cazul in care este ingerata.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO