Paul Horner, care a influențat rezultatul alegerilor din SUA prin știri false, a murit din cauza unei supradoze


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2017 15:31
Categorie: Stiri externe
Paul Horner

Un publicist care și-a câștigat notorietatea după ce a influențat alegerile prezidențiale din Statele Unite, prin știrile false pe care le distribuia pe rețelele de socializare, a murit din cauza unei supradoze, în locuința sa din Pheonix, Arizona.

Potrivit tabloidelor britanice Daily Mail și Independent, Paul Horner a fost găsit mort în locuința sa, în 18 septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Poliției din ținutul Maricopa a declarat că ar exista dovezi că bărbatul a luat o supradoză, din greșeală.

Deși acesta a precizat că nu a fost stabilită oficial cauza morții, el a sugerat că „probele descoperite la locul morții sugerează că ar fi luat o supradoză”.

Cum și-a dobândit notorietatea

Poveștile lansate de Horner au devenit, cel mai adesea virale, stârnind confuzie în rândul cititorilor. De exemplu, în 2016 a trimis către mai multe site-uri o poveste fasă în care susținea că un fost agent al Serviciilor Secrete l-ar fi dat de gol pe președintele Barack Obama că ar fi homosexual și un musulman radical.

Totodată, el a lansat o ipoteză potrivit căreia cei care protestau atunci când Donald Trump susținea discursuri, în campania electorală, ar fi fost plătiți cu 1000 de dolari.

În luna noiembrie, Paul Horner a declarat, pentru Washington Post, că este convins că poveștile false pe care le-a lansat în mediul online au contribuit la victoria lui Donald Trump.

„În mod cert, oamenii sunt idioți. Ei diseminează informațiile fără să le verifice. Așa a fost ales președinte Donald Trump. Știrile mele false ajungeau, în mod constant, la susținătorii lui Trump. Chiar cred că Donald Trump a ajuns la Casa Albă datorită mie”, susținea el.

Într-un alt interviu, el a susținut că a inventat acele povești ca formă de „satiră”.

„Tot ce am scris are rol moralizator; am încercat să țintesc tot ce nu-mi place la societatea în care trăim”, a declarat Horner pentru Arizona Republic, în septembrie 2016.

Potrivit fratelui acestuia, JJ. Horner, Paul a fost perceput ca suporter al lui Donald Trump, după ce un membru al familiei președintelui a distribuit una dintre știrile false scrise de acesta, informează The Independent.

Sursa: Daily Mail Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO