Un avion din Al Doilea Razboi Mondial, prabusit in Sahara, a fost gasit dupa 70 de ani. VIDEO

Ultima actualizare: 23-08-2012 23:30
Avion din Al Doilea Razboi Mondial

Un avion al Fortelor aeriene britanice (RAF), disparut deasupra Egiptului in iunie 1942, a fost gasit in desertul Sahara, a anuntat, sambata, ambasada Marii Britanii la Cairo, citata de AFP.

Avionul de vanatoare de fabricatie americana, de tip Kittyhawk P-40, a fost descoperit in urma cu cateva saptamani, in timpul unei misiuni de explorare miniera, a declarat atasatul pentru Aparare al ambasadei, capitanul Paul Collins.

Aparatul, care a efectuat cel mai probabil o aterizare de urgenta "impecabila", este "practic intact si intr-o stare de conservare uimitoare", a precizat el. 

Pilotul sau, sergentul Dennis Copping, a parasit probabil avionul luand si aparatul radio, iar corpul sau nu a fost gasit, a adaugat acesta.

O serie de demersuri au fost facute pe langa armata egipteana, care este responsabila cu aceasta zona, pentru a efectua cercetari.

"El are probabil o familie undeva, trebuie rezolvata aceasta problema", a declarat capitanul Collins. 

Regiunea a cunoscut batalii importante, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intre fortele germane si cele britanice, in special la Tobruk (Libia) si el-Alamein (Egipt).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO