Un avion cu 168 de persoane la bord s-a prabusit in Iran! VEZI VIDEO

Ultima actualizare: 07-05-2012 19:55
Un avion cu 168 de persoane la bord s-a prabusit i...
Un avion cu 168 de persoane la bord s-a prabusit i...

UPDATE: Un avion de linie al companiei Caspian Airlines, cu 168 de persoane la bord, s-a prabusit in nordul Iranului la ora 11.49 (10.19 ora Romaniei), potrivit aviatiei civile si presei iraniene.


19:50 Martorii sustin ca aeronava a cazut din cer ca o ghiulea si s-a facut praf la impactul cu solul. Locul prabusirii arata infricosator. In urma avionului a ramas un crater de cateva zeci de metri, in timp ce ramasitele aeronavei, bagajele pasagerilor si trupurile sfartecate ale acestora au fost imprastiate de forta impactului pe o raza de cateva sute de metri.

Autoritatile aeronautice iraniene au recunoscut ca avionul era vechi, dar sustin ca era bine intretinut din punct de vedere tehnic.

16:53 Potrivit paginii electronice a agentiei FARS, la bordul avionului se afla lotul de juniori al echipei de judo a Iranului, constituita din opt sportivi si doi antrenori. Acestia se indreptau catre Erevan pentru un antrenament in vederea participarii la campionatele mondiale din Ungaria, de pe 6 august.

16:50 Potrivit postului iranian in limba engleza Press TV, care citeaza agentia FARS, aparatul de tip Tu-154 de fabricatie sovietica incercase sa efectueze o aterizare de urgenta, dupa ce echipajul a constatat defectiuni tehnice. S-a prabusit la 200 de kilometri de Teheran.

16:40 Aeronava s-a prabusit de la o altitudine de 8.000 de metri, potrivit RIA Novosti in pagina electronica.

15:00 Televiziunea de stat Press TV a difuzat imagini cu avionul, care s-a prabusit pe un camp. Acestea infatiseaza aeronava facuta bucati.

13:30 "Din nefericire, din cauza exploziei puternice si a gradului ridicat al arsurilor suferite de victime, nu putem face nimic. Nu putem decat sa ridicam cadavrele", a declarat un alt oficial pentru agentia Mehr.

13:00 "Corpurile celor aflati la bord au ars in totalitate sau au fost distruse", a afirmat un oficial iranian, adaugand ca este vorba despre un aparat de tip Tupolev.

12:30 Un numar de "153 de persoane si 15 membri ai echipajului se aflau la bord. Avionul a decolat la ora locala 11.33 (10.03 ora Romaniei), de pe aeroportul Imamul Khomeiny din Teheran si s-a prabusit dupa 16 minute", a declarat Reza Jafarzadeh, purtatorul de cuvant al Aviatiei civile, fara a preciza cauzele accidentului.

In ultimii zece ani, Iranul a cunoscut mai multe catastrofe aeriene.

Flota sa aeriana civila si militara se afla intr-o stare critica din cauza vechimii si a lipsei de reparatii ca urmare a sanctiunilor impuse de Statele Unite in anii '80, dupa revolutia islamica si luarea de ostatici in ambasada americana de la Teheran.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO